Gynybos ministerija: JAV finansavo 30 biologinių laboratorijų Ukrainoje, kuriose buvo tiriamas maras ir kiti pavojingi virusai

Autorius: Kalvis Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-03-08 01:38:00, skaitė 378, komentavo 5

Gynybos ministerija: JAV finansavo 30 biologinių laboratorijų Ukrainoje, kuriose buvo tiriamas maras ir kiti pavojingi virusai

Pentagonas išleido milijonus dolerių karinėms biologinėms programoms Ukrainoje

Pabėgėliai iš Ukrainos gali atnešti į Europą visiškai naują realybę. O kartu su juo – dešimtys naujų virusų, kurių tyrimu, kaip dabar aiškėja, Pentagonas jau keletą metų užsiima Ukrainos teritorijoje. Koronaviruso epidemija europiečiams ir visam pasauliui gali atrodyti kaip tik vaiko sloga. Paaiškėjo, kad vasario 24 dieną Pentagonas Ukrainos sveikatos apsaugos ministerijai iškėlė užduotį visiškai sunaikinti bioagentus, esančius 20 Ukrainos biologinių laboratorijų. Tuo pačiu metu daugybė dokumentų apie jų darbą pateko į Rusijos kariuomenės rankas. Rusijos ekspertai toliau dirba su jais. Kai kuriomis jų išvadomis dalijasi žurnalistai.

– Instrukcijų  analizė rodo, kad virusų kolekcijų likvidavimas Ukrainoje buvo nukreiptas į jų negrįžtamą sunaikinimą. Iš Ukrainos teritorijos jau išvežta viskas, ko reikia tęsti karinės biologinės programos įgyvendinimą. Naikinimo aktų analizė rodo darbą su maro, juodligės ir bruceliozės sukėlėjais Lvovo biologinėje laboratorijoje, difterijos, salmoneliozės ir dizenterijos sukėlėjais Charkovo ir Poltavos laboratorijose“, – išvardijo pavojingus virusus, kuriuos Pentagonas dirbo su Ukrainos teritorijoje, Rusijos ginkluotųjų pajėgų radiacinės, cheminės ir biologinės apsaugos kariuomenės vadovu Igoriu Kirillovu. Pasak Rusijos gynybos ministerijos atstovo, tik Lvove buvo sunaikinti 232 konteineriai su leptospirozės sukėlėju, 30 – su tuliaremija, 10 – su brucelioze, 5 – su maru. Iš viso – daugiau nei 320 konteinerių. Biopatogenų nomenklatūra ir perteklinis kiekis liudija apie darbą, vykdomą pagal karines biologines programas. Pasirodo, ukrainiečiai daugelį metų gyveno ant virusinės bombos. Ir tai yra neteisėta.

– Kuratoriai iš Pentagono supranta, kad jei jų kolekcijos pateks į Rusijos ekspertų rankas, tuomet labai tikėtina, kad Ukrainos ir Jungtinių Valstijų įvykdytas Biologinių ir toksinių ginklų uždraudimo konvencijos pažeidimas. Būtent: dirbti, siekiant sustiprinti mikroorganizmų patogenines savybes, naudojant sintetinės biologijos metodus, sakė Kirillovas.

Pažymėtina, kad Gynybos ministerijos instruktaže žiniasklaida pristatė kai kurių neseniai Ukrainoje aptiktų dokumentų analizę. Bet jie jau patvirtina JAV karinę biologinę veiklą Ukrainos teritorijoje, kur buvo suformuotas 30 biologinių laboratorijų tinklas, kurį mūsų specialistai skirsto į „tyrimų ir sanitarines-epidemiologines laboratorijas“.

– Vykdomų darbų užsakovas – JAV gynybos grėsmių mažinimo biuras (Ditra). O su kariniu padaliniu susijusi įmonė, pirmiausia Black and Veatch, dalyvauja įgyvendinant projektus. Biolaboratorijų darbuotojai renka ir į JAV eksportuoja pavojingų mikroorganizmų padermes, tiria galimus šiam regionui būdingus biologinio ginklo sukėlėjus, turinčius natūralių židinių ir galinčius užsikrėsti žmogui“, – sakė Krašto apsaugos ministerijos atstovas.

Remiantis rastais dokumentais, nuo 2021-ųjų Pentagonas Zoonozinių ligų diagnostikos, stebėjimo ir prevencijos projektui Ukrainos ginkluotosiose pajėgose skyrė 11,8 mln. O pernai Vokietijos gynybos ministerija tyrė Krymo-Kongo hemoraginės karštinės, leptospirozės, meningito, hantavirusų sukėlėjus Ukrainos teritorijoje. Remiantis dokumentais, kaip suprantate, visiškai taikiems tikslams: „kaip Ukrainos ir Vokietijos iniciatyvos, skirtos užtikrinti biologinį saugumą prie išorinių Europos Sąjungos sienų, įgyvendinimo dalis“.

Ir po daugybės tyrimų, pretekstu išbandyti vaistus, skirtus koronavirusinės infekcijos gydymui ir prevencijai iš Ukrainos Tyrimų institute. Walteris Reedas iš JAV armijos buvo paimti keli tūkstančiai pacientų, pirmiausia priklausančių slavų etninei grupei, serumo mėginių. Amerikiečiai yra priversti sukurti virusą, kuris sunaikintų gyventojus pagal etninę priklausomybę. Yra nuomonė, kad tokiu būdu jie ketina išspręsti savo vidines ir išorines grėsmes. Teigiama, kad nemažai šalių jau išbandė imuninę sistemą silpninančius ir piliečių gyvenimą trumpinančius virusus.

Kirilovas pažymėjo, kad nuo 2014 metų Rusijos gynybos ministerija fiksavo raudonukės, difterijos ir tuberkuliozės atvejų padidėjimą Ukrainoje. Sergamumas tymais ten išaugo daugiau nei 100 kartų. Pasaulio sveikatos organizacija Ukrainą netgi paskelbė poliomielito protrūkio rizikos šalimi.

– Manome, kad 2007 metais Pentagonui pavaldžioje Gruzijos biologinėje laboratorijoje buvo sukurta padidinto užkrečiamumo afrikinio kiaulių maro atmaina. Jo plitimas padarė didelę ekonominę žalą daugeliui valstybių, įskaitant Ukrainą ir Lenkiją, ir pašalino jas iš daugelio kiaulienos eksportuotojų, Rusijos ginkluotųjų pajėgų radiacinės, cheminės ir biologinės apsaugos būrių vadovas pranešė vieno iš tyrimus.

Kartu jis pabrėžė, kad Rusijos ginkluotųjų pajėgų NBC apsaugos kariuomenės vado biuras nuolat analizuoja biologinę situaciją Ukrainos teritorijoje.

Šaltinis: https://www.kp.ru/daily/27373/4555332/