Rusijos Federacijos gynybos ministerija kalbėjo apie mūsų karių didvyriškumą Ukrainoje

Autorius: Kalvis Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-03-07 22:20:00, skaitė 253, komentavo 1

Rusijos Federacijos gynybos ministerija kalbėjo apie mūsų karių didvyriškumą Ukrainoje

Rusijos karinis departamentas tęsia pasakojimą apie Rusijos kariškių žygdarbius specialiosios operacijos metu

Neseniai Rusijos gynybos ministerija papasakojo drąsos ir didvyriškumo pavyzdžius, kuriuos per specialią karinę operaciją parodė septyni Rusijos kariai. Tankistai, lakūnai, desantininkai, jūrų pėstininkai, spec. pajėgų kariai, sveikatos, o kartais ir gyvybės kaina, ir toliau diktuoja Rusijos žmonių valią įvairiems Ukrainą okupavusiems nacionalistams ir teroristams. Už sumanius sprendimus ir drąsą mūšio lauke visi šie kariai bus apdovanoti koviniais apdovanojimais. Rusijos gynybos ministerija pažadėjo reguliariai teikti informaciją apie Rusijos kariuomenės žygdarbius ir didvyriškumą. Šiandien KP.RU supažindina skaitytojus su dar trijų drąsių karių žygdarbiu.

Majoras Ivanas Veličko  IŠSAUGOJO Šarvuoto TRANSPORTERIO EKIPAŽĄ

„Iš Voronežo srities kilęs, motorizuotųjų šaulių bataliono vado pavaduotojas majoras Ivanas Veličko vasario 27 d., atliekantis kovinę misiją netoli Sumų miesto. Jį su daliniu užpuolė ukrainiečių nacionalistai. Per įnirtingą kovą profesionalių įgūdžių ir didvyriškumo dėka Ivano įgula sunaikino dvi šarvuotas kovines mašinas ir apie dvidešimt nacionalistų. Mūšiu toliau prasiveržęs pro apsuptį, į majoro Veličko šarvuotą transporterį pataikė ir išvedė iš rikiuotės granatsvaidis. Nepaisant gauto smegenų sukrėtimo ir sužalojimų, Ivanas evakavo įgulą iš degančio šarvuočio ir sugebėjo ištraukti visą Rusijos karių grupę iš apsupties ir nuo Ukrainos nacionalistų smūgio, taip išvengdamas personalo nuostolių.

Gvardijos seržantas Andrejus Šatochinas savimi uždengė vadą

„Iš Kursko srities kilęs gvardijos motorizuotųjų šautuvų būrio vado pavaduotojas seržantas Andrejus Šatochinas vasario 25 d. atliko kovinę užduotį blokuoti priešą netoli Charkovo. Čerkasų Tiškių rajone iš civilinės transporto priemonės buvo užpultas universalus šarvuotas vilkikas MTLB. Staiga mašina sustojo ir iššokęs nacionalistų bataliono kovotojas iš rankinio prieštankinio granatsvaidžio paleido šūvį į kovinės mašinos galą. Gvardijos seržantas, esantis šalia gvardijos motorizuotųjų šaulių kuopos vado vyresniojo leitenanto Dmitrijaus Borisovo, pastebėjęs nacionalisto taikymą iš granatsvaidžio ir matant grėsmę vado gyvybei, negalvodamas apie savo gyvybę , apdengė jį kūnu, dėl ko buvo sunkiai sužalotas.

Pulkininkas Denisas Šišovas atmušė septynias atakas

„Vasario 25 d. Gvardijos desantinio šturmo brigados vadas pulkininkas Denisas Šišovas gavo kovinę užduotį: atlikti žygį, užimti tiltą per Dniepro upę Kachovkos srityje. Ši linija turėjo tapti tramplinu tolesniam pagrindinių pajėgų dislokavimui. Dalinio kariai kovėsi su daug kartų pranašesnėmis priešo pajėgomis. Vasario 26 d., sumaniai valdydamas ugnį, Denisas Šišovas užtikrino, kad būtų atremtos septynios atakos. Tuo pačiu metu buvo sunaikinta apie 20 neonacių šarvuočių ir daugiau nei 60 neonacių. Skeveldros sužeistas į galvą, Denisas Šišovas toliau vadovavo brigados daliniams, kurie, masiškai apšaudydami priešą, laikė perėją, kol priartėjo pagrindinės pajėgos. Vis dažniau koviniuose pranešimuose rašoma, kad mūsų karius sužaloja granatsvaidžiai. Ir vis dažniau pasigirsta NATO šalių gaminamų granatsvaidžių pavadinimai. Taigi tankų kuopos vado, vyresniojo leitenanto Antono Starostino apdovanojimų medžiagoje buvo sakoma, kad jis ne tik kovojo su keliais tankais, bet ir su Javelins sunaikino daugiau nei 100 nacionalistų, neleisdamas jiems prasibrauti į perėją.

Konašenkovas neigė, kad tarp Rusijos karių Ukrainoje yra šauktinių ir kariūnų, tačiau patvirtino, kad buvo nuostolių: vykdydami karines pareigas žuvo 498 Rusijos kariai, 1 597 žmonės buvo sužeisti. Jų žuvusiųjų šeimoms teikiama materialinė ir psichologinė pagalba.

– Rusijos kariškiai, Rusijos kariuomenė garbingai atlieka užduotį. Ki šąlina realią grėsmę Rusijai, kuri dar visai neseniai kilo iš Ukrainos teritorijos. Iš teritorijos, kurioje, priešingai Ukrainos žmonių valiai, artimiausiu metu turėjo atsirasti NATO bazės, branduoliniai ginklai ir jų pristatymo priemonės. Tėvynė bus apsaugota“, – pabrėžė oficialus Rusijos karinio departamento atstovas Igoris Konašenkovas.