Zelenskio patarėjas hebrajų kalba sako, kad Kijevas nesupranta, kodėl Bennettas skrido pas Putiną

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2022-03-07 15:06:00, skaitė 185, komentavo 0

Zelenskio patarėjas hebrajų kalba sako, kad Kijevas nesupranta, kodėl Bennettas skrido pas Putiną

Izraelio portale 9tv. rašoma, kad Kijevas atsargiai vertina netikėtą Izraelio ministro pirmininko NaftaliBennett vizitą į Maskvą, tačiau sveikina bet kokius bandymus daryti įtaką karo veiksmų pabaigai, interviu radijui "103 FM" sakė Ukrainos prezidento patarėjas Vladyslavas Roitburgas. Roitburgas su Izraelio žurnalistu kalbėjosi hebrajų kalba.

Ukrainos valstybės vadovas, Roitburgo žodžiais, nežinojo apie Bennetto vizitą, tačiau Kijeve sveikinamas bet koks bet kurio politiko bandymas prisidėti prie karo veiksmų nutraukimo.

"Nesvarbu, kas tai yra: Bennetto ar Erdogano, bet kurio politiko veiksmus šia linkme mes tik sveikinsime, jei jie nebus sąlygoti Ukrainos teritorijos praradimu", - sakė Roitbergas.

Reutburgas pabrėžė, kad Kijeve kol kas nesuprantamos skubaus Bennetto vizito priežastys ir svarstoma, ar tai politika, ar kas nors kita. "Tai ne pirmas ir tikriausiai ne paskutinis bandymas tarpininkauti konflikte", - sakė Ukrainos prezidento Zelenskio patarėjas ir pabrėžė, kad Kijevas nori gauti ginklų iš Izraelio ir laukia, kol Vakarai "uždarys dangų virš Ukrainos".

Pranešama, kad dėl susitikimo Maskvoje buvo susitarta su Prancūzijos, Vokietijos ir Ukrainos vadovais ir kad jam pritarė Vašingtonas. Bennett apie vizitą informavo vidaus reikalų ministrą Yairą Lapidą, gynybos ministrą Beni Gantzą ir finansų ministrą Avigdorą Liebermaną, rašo portalas. Izraelio premjero skrydis per Turkijos teritorija buvo suderintas su šios šalies valdžia.

Pastarosiomis dienomis Ukraina vis dažniau priekaištauja Izraeliui dėl jo pozicijos Kijevo ir Maskvos konflikto atžvilgiu.

Pažymima, kad Ukrainos prezidentas Vladimiras Zelenskis išreiškė nusivylimą, kad Izraelis apskritai ir ypač ministras pirmininkas Naftali Bennett nepalaiko jo šalies, o Dniepro miesto meras pareiškė: "Gėda Izraeliui! Tai bjauri ir baili pozicija".

AVvXsEht5oZMP7CCQ70aKWOH12N7Fjw0pWqjvs2--hV14JR92vcrxAUt1TzyfwQECvp4JXnikkIzsySpq2rIUtBL95PIqggZLJQq0weW1x_M2DMnCOSDn3EemX4zRd1PZMQ1CqOmqRk4ca7GLmULO5xHnuTHIrB12sJ3sr8beDyl4tX-HxN3b3CVvnJiFh-uqw=w525-h276

AVvXsEg2spP1_I9DbIGWR6IiOmA08fFyhArP9bv3xhw2diOWZFJRI62hJIORItJfdxSrgStrPfSsqIN8lLUPjswhYHdhRMWnh4jR1XNRv-B7FiDUDGS2hVSltBzd316mA6PYYZG-SIkF6fgnHP2iNIqgDJ-cQ1Sd057B_vDlAURt8gl_UZj7c7QzRy5rwHgESg=w519-h454

Ar verta taip šakotis Dniepro miesto merui? Mano nuomone, būtent dėl Dniepro mieste reziduojančių oligarchų ir jų turto galėjo būti kalbama Rusijos ir Izraelio valstybių vadovų susitikime.

Gerai žinoma, kad kai kurie iš Dniepro oligarchų aktyviai dalyvavo steigiant nacionalistinius batalionus, įvykiuose Donbase, Odesos gyventojų žudynėse ir t.t. Jie į valdžią atvedė ir V.Zelenskį. Apie šiuos Dniepro veikėjus rašo Andrew Joice straipsnyje „Jewish Subtexts in Ukraine“.

Apie Diepro oligarchus rašoma ir mano šios dienos straipsnyje:

https://viesulas22.blogspot.com/2022/03/kodel-mordoras-putinas-neliecia-dnipro.html