Rusija šį karą jau pralaimėjo, tačiau "tempia gumą" ir nedrįsta to pripažinti

Autorius: Mozeris Alvis Šaltinis: https://www.facebook.com/Mozer... 2022-03-06 04:48:00, skaitė 394, komentavo 5

Rusija šį karą jau pralaimėjo, tačiau

Lietuvos policijos nurodymu jau šiuo metu yra apribota prieiga prie keletos ar net keliolikos internetinių svetainių, skelbusių dezinformaciją apie Ukrainoje vykstantį karą. Tačiau visuomenė neturėtų dėl to jaudintis, kadangi mūsų šalyje yra ne vienas ir ne du patikimi patikrintos ir objektyvios informacijos skleidėjai. Vienas iš jų - internetinis naujienų portalas Delfi.

Kaip žinote ir jau ne kartą įsitikinote, naujienų portalas Delfi kalbina tik pačius profesionaliausius savo amato žinovus, mokslininkus ir ekspertus, todėl čia rasite ne tik patikrintą bei patikimą statistinę informaciją, bet ir profesionaliai parengtas pačių žymiausių mūsų šalies karo analitų apžvalgas.

Šįkart noriu jums parekomenduoti pokalbį su karo analitiku (nemaišyti su duomenų mokslininku - past.) Egidiju Papečkiu, kuris spausdinamas straipsnyje "Putino karas Ukrainoje aštrėja: pastebėjo svarbų pranašumą vienoje pusėje".

Karo analitikas E. Papečkys, ištrauka iš minėto straipsnio:

„Kol kas labai gaila, kad padaryti tokie sugriovimai Ukrainos infrastruktūrai, jie sugebėjo padaryti tiek civilių gyventojų nuostolių, tačiau šiuo metu Rusijos pasiekimai tuo ir baigiasi. Aštuntą karo dieną Rusijos nuostoliai yra tokie dideli, o pergalės tokios menkos, kad jeigu tai būtų bet kuri kita valstybė, o ne autoritarinė Rusija, kur propaganda daug metų plovė smegenis piliečiams, šį karą bet kuri kita pasaulio valstybė jau pripažintų pralaimėtu.“.

Nuo savęs pridursiu. Mano turimais duomenimis Ukrainos Prezidentas V. Zelenskis, atsižvelgdamas į tai, kad Rusija atsisako pripažinti pralaimėjusi karą, pačiu artimiausiu metu paskelbs pranešimą apie tai, kad Ukraina laimėjo karą prieš Rusiją. Pratęsdamas tai džiaugiuosi, kad NATO priėmė sprendimą nesiųsti karo lėktuvų Ukrainai, o taip pat neskelbti oro erdvės virš Ukrainos neskraidymo zona. Pagrįstai manau, kad toks sprendimas buvo priimtas atsižvelgiant ir į mūsų šalies karo analitikų turimą bei NATO organizacijai pateiktą informaciją, kad Rusija šį karą jau pralaimėjo, tačiau "tempia gumą" ir nedrįsta to pripažinti.