Šarūnas Navickis: "Landsbergis" - tai pavardė, uždedanti nenuplaunamą dėmę iki kažkelintos kartos

Autorius: Šarūnas Navickis Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2022-01-15 22:31:00, skaitė 368, komentavo 4

Šarūnas Navickis:

Po vakarykštės Sausio 13-osios daryti išvadas ir būtina, ir labai nesudėtinga. Čia įkeliu tris pačias akivaizdžiausias:

1. "Landsbergis" - tai pavardė, uždedanti nenuplaunamą dėmę iki kažkelintos kartos. Tie, kas neturi tiesioginio kraujo ryšio su "šventąja šeimele", turėtų skubėti pasikeisti pavardę, kad nenešiotų svetimos gėdos ženklo.

2. Gerontologinis skyrius jau buvo "prie Brežnevo", kai tribūnoje susirinkdavo kretantys ir nusišnekantys seniai. Dabar vėl taip pat, kai net sąlyginai simpatiškas V.Adamkus papezėjo taip, kad jei kas ir turėjo iliuzijų dėl jo vaidmens šiuolaikinėje Lietuvos istorijoje, gavo gerą progą peržiūrėti savo požiūrį į jį.

3. Lietuvoje buvo ir yra kilnių kunigų, tačiau tai vargu ar pasakytina apie bažnytinę hierarchinę viršūnėlę. Aišku, Sigitas Tamkevičius praeityje nesimėgavo geru gyvenimu Čikagoje, kaip V. Adamkus, ar Vilniuje, kaip V.Landsbergis, o sėdėjo kalėjime už antisovietinę veiklą, tačiau vakar buvo tikrai ne pirmas kartas, kai jis nedviprasmiškai rinkose puses. Apie tokius tipus, kaip Bačkis ir Grušas išvis skalsu kalbos.

Ir dar: Tokia diena, kaip vakar yra PATI TINKAMIAUSIA tęsti kovą už laisvę. Moralizuojantiems burnotojams, girdi, reikėjo patylėti - ša!