Aurimas Guoga: Kuo (manau) labiausiai skiriuosi nuo kitų

Autorius: Aurimas Guoga Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2021-12-23 16:53:00, skaitė 691, komentavo 3

Aurimas Guoga: Kuo (manau) labiausiai skiriuosi nuo kitų

Neseniai su žmona Diana įrašėme naują Tiško kanaliuko laidelę. Ji skirta gyvenimo patarimų temai. Ten Diana išdėstė savo požiūrį į saviugdos literatūrą. Jos pasakojimą įmetu į komentarus. O čia pateiksiu ir savąjį.

Kuo manau tikrai skiriuosi nuo kitų, tai pasirengimu įgyvendinti perspektyvią idėją. Jeigu išgirstu ką nors vertingo, tai vėliausiai kitą dieną jau rasite mane tuo visiškai besivadovaujant. Šioje srityje mano galva dirba kaip kompiuteris – jeigu radau geresnę idėją nei ta, kuria iki šios vadovavausi, tai logika ir sveikas protas reikalauja tučtuojau atidėti senąją nuostatą ir vadovautis naująja. O ir po dviejų savaičių ar dviejų mėnesių rasite mane vis dar vienodai tvirtai ta nuostata besivadovaujantį, su sąlyga kad nepersigalvojau dėl jos veiksmingumo.

Su tokia nuostata pats tapau sveikas, sėkmingas ir turtingas. Įgijau, ačiū D-vui, finansinę laisvę, niekuomet nepaminu sąžinės, turiu puikią šeimą, sėkmingai apsisaugojau nuo Dulkio nuodų, iš vidaus esu ramus ir patenkintas.

Taip kad saviugdos literatūra man pasiteisino su kaupu. Ten parašyta daug neįtikėtinų dalykų, juos pritaikius galima save susitvarkyti kad gyvenimas, bent jau iš šalies, atrodytų kaip svajonė. (iš tiesų toks nebus, nes mes čia gyvename tam, kad įveikinėtume iššūkius – taigi naujų, būkit tikri, netruks iškilti). Tačiau reikia tos nedidelės nuostatos, kurios deja praktiškai niekas neišsiugdo. Man tai didelė mįslė kodėl. Skaito saviugdos literatūrą pramogai, o po to virkauja kad ji jiems nieko nepakeitė.