Benas Lyris. Mintys Kalėdų belaukiant

Autorius: Benas Lyris Šaltinis: https://minfo.lt/gyvenimas/str... 2021-12-23 16:41:00, skaitė 685, komentavo 1

Benas Lyris. Mintys Kalėdų belaukiant

1. Gyvename visuomenėje, kurioje ilgalaikis stresas tapo mūsų gyvenimo dalimi - jį įveikti galėsime tik tuomet, kai neturėsime didelių lūkesčių ir pretenzijų ateičiai, tačiau su viltimi gebėsime apkabinti mums duotą dabartį.

2. Žmonės bijo parodyti savo širdį kitiems, nes jie nemato tokių, kurie parodytų savo širdį patys. Tačiau jeigu ir įmanoma pažadinti Meilę pasaulyje - tai tik įdėjus savo paties indėlį.

3. Parodyti jautrumą žmogui, dėmesį situacijai, prašyti pagalbos gali ne silpnas asmuo, tačiau tik labai stiprus žmogus. Ir apskritai: pasakyti, kad Jam reikia kitų, gali tik toks, kurio pagrindinė gyvenimo jėga yra Meilė.

4. Žmonės sako, kad jie niekada nebus geri, mylintys ir jautrūs, nes pasaulyje visi lipa vienas kitam per galvas. Tačiau jeigu Jūs esate geras, mylintis ir jautrus tik todėl, kad sulaukiate to paties - tai tėra paslauga už paslaugą. Jūs este didis tiek, kiek, atiduodamas save, nesitikite grąžos.

5. Kai mėgini pateisinti kitų lūkesčius - Tavyje nelieka Tavęs. Būk jautrus savo pašaukimui - tuomet ir kiti matys, kad Tu esi ne jų lūkesčių programa, bet gyvenimo laimės šauklys.

6. Aplink mus labai daug sužeistų žmonių - pasaulis juos bando gydyti kritika, receptais, komentarais ir pastabomis. Tačiau vienintelis vaistas, kuris lieka nepanaudotas, yra supratingumas - tegul jis kasdien ir vis labiau būna Tavo paties naudojamas vaistas.

7. Problemos ir sunkumai yra labai dideli tik todėl, kad dauguma žmonių jose paliekami vieni. Nėra didelių sunkumų ir problemų tam, kuris turi į ką atsiremti. Dėkok už tuos, į kuriuos pats remiesi, ir pagalvok, ar į Tave gali remtis kiti.

8. Kalėdų stebuklas įvyksta ne 5 žvaigždučių viešbutyje, ne tuomet, kai Jūsų gyvenimas primena pasaką, kurioje netrūksta prabangių vardinių rūbų, mašinų, ir visko, kas kasdien rodoma reklamose. Kalėdų stebuklas įvyksta ten, kur yra labai daug vietos Dievui, paprastumui ir kiekvienam atėjusiam į Jūsų gyvenimą, kur yra vietos pačiam Gyvenimui.

9. Per Kalėdas girdėsime kalbas, kad Dievas, Meilė ir tikrumas gimsta ne ten, kur esame turtingi ir nenugalimi, bet būtent ten, kur esame neturtingi ir pažeidžiami, ir tai - tik patvirtinimas, kad gražiausi dalykai visuomet gimsta, kai nusiimame savo karūnas.

10. Teisinga Meilė sau nėra egoizmas - teisinga Meilė sau leis Tau iš tikrųjų padėti kitiems pamilti save.

11. Gera valia yra raktas į bet kokį dialogą - jeigu jos nėra, joks dialogas nėra įmanomas.

12. Laimingas žmogus niekada neverčia kitų gyventi taip, kaip jis gyvena.

13. Pasninkas, adventas, Kalėdos, maldos, religinės praktikos turėtų įjungti Gyvenimui ir kitiems. Jeigu tai Jus išjungia iš realybės - gal Jūs ieškote ne Dievo?

14. Pasmerkti kitą už jo padarytas klaidas yra didžiausio nesupratingumo ženklas. Dažnai tokie žmonės patys buvo smerkiami.

15. Vienintelė nuo daugumos psichinių įtampų išlaisvinanti tiesa yra žinojimas, kad viskas, ką aš turiu, yra ne nuosavybė, bet dovana. Kai esi ne savininkas, bet dovanos naudotojas - Tu iš tikrųjų suvoki, kad Tavo artimieji, sveikata, jėgos, gyvenimas yra pats didžiausias stebuklas.

Šaltinis