Maxas Keiseris - „Įsitaisykite patogiai ir stebėkite, kaip žlunga JAV doleris”

Autorius: minfo.lt Šaltinis: https://minfo.lt/pasaulis/stra... 2021-12-21 01:08:00, skaitė 566, komentavo 6

Maxas Keiseris - „Įsitaisykite patogiai ir stebėkite, kaip žlunga JAV doleris”

Vašingtono valdžios atstovai stengiasi išsiaiškinti, kaip sureguliuoti skaitmeninio turto rinką. Kai kurie Kongreso nariai teigia, kad kriptovaliutų uždraudimas galėtų padėti išsaugoti JAV dolerio, kaip pasaulio rezervinės valiutos, statusą. Finansų ir ekonomikos žinovas Maxas Keiseris su tuo nesutinka.

„JAV doleris jau kelis dešimtmečius eina neišvengiamo link – jis praras pasaulio rezervo statusą. Su bitkoinu ar be jo, doleris yra prarastas reikalas“, – teigia M. Keiseris, „RT” žurnalistas ir garsus kriptovaliutų šalininkas.

Daugelis JAV Kongreso narių yra susirūpinę dėl JAV dolerio likimo ir dėl to, ar jis sugebės išlaikyti savo, kaip pasaulio rezervinės valiutos, statusą populiarėjant skaitmeninei valiutai. Anksčiau šią savaitę kongresmenas Blaine Luetkemeyer klausė: „Kadangi skaitmeninis turtas tampa vis svarbesnis pasaulinėje rinkoje... kaip užtikrinti, kad doleris išliktų [pasaulio] rezervine valiuta?” Turint omenyje, jog kriptovaliutų rinka sparčiai artėja prie 3 trilijonų dolerių, Maxo Keiserio teigimu, šis laivas jau nuplaukė.

„Bitcoin yra didžiausias JAV dolerio ir Federalinės rezervų sistemos priešas. Taip yra todėl, kad jis išeikvoja visą energiją, reikalingą dolerio gyvavimui. Netgi Amerikos kariuomenė negali sutrukdyti šalims, korporacijoms ir asmenims, kurie siekia konvertuoti visą turimą energiją į bitkoinų kasyklas ir kaupti šią kriptovaliutą... Toks modelis kartosis tol, kol JAV doleris iš tikrųjų išnyks“, – tikino M. Keiseris.

Jis prognozuoja, kad greitu metu JAV vyriausybė neturės kito pasirinkimo, kaip tik stoti į kriptovaliutų pusę.

„Kongresas padarys viską, ko pageidaus kriptovaliutų donorai. Kadangi bitkoinininkai tampa labai turtingi, Kongrese reikia tikėtis įstatymų, palankesnių bitkoinui. Taip pat tikiuosi bitkoinams palankaus prezidento 2024 metais“, – svarstė M. Keiseris.

Kai kurie JAV Kongreso nariai jau linksta prie kriptovaliutų, o kongresmenas Ritchie Torresas teigė, kad JAV turėtų skatinti vadinamosios „StableCoin“ kriptovaliutos – skaitmeninių išteklių, susietų su stabiliu turtu, tokiu, kaip JAV doleris, kūrimą. Valdžios atstovas teigia, kad šis žingsnis „sustiprintų dolerio, kaip pasaulio rezervinės valiutos, statusą užuot jį gniuždęs“. Tačiau M. Keiseris mano, kad to nepakaktų, kad JAV doleris būtų išgelbėtas.

„„StableCoin“ kriptovaliutos yra vertybiniai popieriai, o vertybiniai popieriai įvairiose šalyse reguliuojami skirtingai. „StableCoin“ nedaro jokios įtakos bitkoinams“, – teigė jis ir pridurė, kad JAV doleriui šiuo metu nepadės net mokesčių surinkimas.

„Mokesčiai, kuriuos renka Amerika, yra nereikšmingi dabartinei dekretinių pinigų (angl. fiat money) spausdinimo betvarkei, kuri siekia šimtus trilijonų Amerikoje ir visame pasaulyje. Geriausias būdas yra nusipirkti tiek bitkoinų, kiek galite - tai galioja tiek asmenims, tiek korporacijoms, tiek šalims, o tuomet patogiai įsitaisyti ir stebėti pasaulio rezervinės valiutos griūtį“, – teigė M. Keiseris.