Pabėgęs į Baltarusiją kareivis lenkas papasakojo Lenkijoe kaip žudomi nelegalai

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2021-12-18 06:36:00, skaitė 1261, komentavo 105

Pabėgęs į Baltarusiją kareivis lenkas papasakojo Lenkijoe kaip žudomi nelegalai

⇒ Kas tiesiog dabar vyksta prie Lenkijos sienos?

⇒ Kaip Lenkijos vyriausybė bando užmaskuoti esamas problemas?

⇒ Pabėgėlių sušaudymai Lenkijos teritorijoje: tiesa ar prasimanymas?

⇒ Kiek žmonių užkasta miške?

Interviu fragmentas su lenkų kareiviu, pabėgusiu iš Lenkijos į Baltarusiją, kur ir paprašė politinio prieglobsčio. Pasak drąsaus lenko, jis ryžosi pabėgti iš Lenkijos, nes negalima nutylėti to, kas vyksta Lenkijos teritorijoje. Lenkas pasakojo, kaip yra žudomi nelegalūs migrantai ir padedantys jiems savanoriai. Taip pat pasakojo, kad bėgdamas į laisvę jis išmetė uniformą, kurią suplėšė lipdamas per spygliuotas tvoras ir į Baltarusiją atbėgo praktiškai nuogas.

Smulkiau apie tuos baisumus kurie vyksta Lenkijoje, narsusis lenkų karys plačiau pasakos vakare per Baltarusijos valstybinę televiziją. Nusikalstamas Lenkijos režimas jau iš visų jėgųž pradėjo  šmeižti Emilį Čečką - tokia pabėgusio lenko pavardė, teigdamas, kad jis jau pasitraukė iš kariuomenės ir apskritai yra blogas kareivis, kurio nereikėjo siųsti į pasienį.

Baltarusijos KGB reikėtu pagalvoti apie bendrą Protosevičiaus ir E.Čečkos laidą, kad užmegztų lenkų-baltarusių draugystė, ir pasiūlyti E.Čečko vadovauti nacionaliniam komitetui „Laisvoji Lenkija“.

Na o jei rimtai, tai žinoma, Čečkos pabėgimas į Baltarusiją pateikė didžiulę dovaną Baltarusijai, ką nesunku pastebėti iš karštligiško lenkiškų ir ukrainietiškų informacinių gastarbaiterių darbo siekiant sustabdyti ir atstatyti jau padarytą informacinę žalą. Baltarusijai net nereikia nieko prisigalvoti, tiesiog duoti žodį Čečko, juolab, kad jis turi ką papasakoti apie „demokratinę Lenkiją“.

Baltarusijos TV video su pabėgusiu lenkų kareiviu. 

Čečkos interviu Baltarusijos TV fragmentas

Šaltinis: https://www.tvr.by/news/obshchestvo/eksklyuzivnoe_intervyu_polskogo_voennosluzhashchego_emilya_chechko_poprosivshego_ubezhishcha_v_belar/

Kiti šaltiniai: