Agnė Širinskienė: Nei Garbės, nei Teisingumo

Autorius: Agnė Širinskienė Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2021-12-14 23:10:00, skaitė 358, komentavo 2

Agnė Širinskienė: Nei Garbės, nei Teisingumo

Nei Garbės, nei Teisingumo – taip atrodo pirmieji teisingumo ministrės darbo metai.

Nestebina teisingumo ministrės trumpa darbų ataskaita, nes tų sėkmingų ir prasmingų darbų nelabai būta. Gal todėl, važinėdama po Lietuvos įkalinimo įstaigas ir sakydama, kad pokyčiai prasidėjo šiemet, vardino buvusios kadencijos darbus.

Štai ministrė atidarė Panevėžio pusiaukelės namus, nors ir pati mintis įkurti moterų pusiaukelės namus Panevėžyje, patalpų paieška, remontų pradžia, viskas buvo padaryta praeitos kadencijos metu. Nuopelnus, žinoma, prisiėmė sau.

Minint Marijampoles pataisos namu 90 metų jubiliejų, ministrė vėl gyrėsi dėl pokyčių. Kalbėdama apie atvirą koloniją ir naujus pusiaukelės namus Marijampolėje, prisiėmė sau buvusios kadencijos darbus. O juk tikrieji pokyčiai prasidėjo dar 2019 m liepos 1 d. kai įsigaliojo Seimo priimtos Bausmių vykdymo kodekso pataisos, kurios buvo parengtos teisingumo ministerijai glaudžiai bendradarbiaujant su teisės ir teisėtvarkos komitetu. Lėšų skyrimas ir darbų pradžia prasidėjo jau pernai.

Ir nors ministrė dažnai kartoja, kad Lietuva net tris dešimtmečius ignoravo bausmių vykdymo sistemos problemas, tačiau jau šiemet Jungtiniu Tautų komitete prieš kankinimus pristatyti praeitos kadencijos teisingumo srities darbai kaip pvz.: alternatyvios bausmės, nuteistųjų sveikatos draudimas ir tt. lėmė labai gerus įvertinimus. Bet labiausiai nustebino jos įvardinti „pokyčiai“ iš notariato srities. Nuotolines notaru paslaugos! Noriu tik priminti, kad Seimui jos taip pat buvo pateiktos praeitą kadenciją. Pati vedžiau pirmuosius klausymus. 

Aišku, kai ką ministrė iš tiesų padarė pati! Atliktas nepaprastai sudėtingas darbas, LT atsiras net 13 naujų notarų vietų! Įvertinus kiek LT yra miestų ir miestelių tai nepaprastai priartins paslaugas prie žmonių. Dar buvo epinis projektas dėl neapykantos kalbos, kurio nepajėgė paaiškinti net frakcijos, kuriai priklauso ministrė, seniūnė.

Matant, kaip p. Dobrovolska meluoja ar manipuliuoja, net neabejoju, kad jei jos kadencijos pabaigoje vis tik bus pastatytas naujas kalėjimas iš Norvegijos lėšų (tik priminsiu, kad viskas sutarta ir pasirašyta buvo mūsų kadencijoje), ministrė būtinai prisiims nuopelnus tik sau. 

Bet ar atsiras kokių naujų darbų, kuriuos jau pati su komanda sugalvojo? Štai kur klausimas...

Tai yra autoriaus nuomonė, už kurios turinį minfo.lt neatsako.