Nutekinta informacija: Kijevas ir jo partneriai ruošia karinę provokaciją prieš Rusiją

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/nute... 2021-12-11 20:35:00, skaitė 423, komentavo 4

Nutekinta informacija: Kijevas ir jo partneriai ruošia karinę provokaciją prieš Rusiją

Aukščiausiosios Rados deputatas iš partijos „Opozicijos platforma — Už gyvenimą“ Ilja Kiva tvirtina, kad Kijevas ir jo partneriai ruošia karinę provokaciją prieš Rusiją.

„Vis labiau aiškėja, kad Ukraina su savo Vakarų partneriais — JAV ir Didžiąja Britanija — ruošia sausio pabaigai karinę provokaciją prieš Rusiją“, — parašė jis savo Telegram kanale.

Kiva mano, kad jie bando nušauti du zuikius vienu šūviu: Vakarai gaus priežastį įvesti Rusijai naujas sankcijas ir bandys blokuoti „Nord Stream-2“, o Kijevo valdžia galės „nurašyti savo nesėkmes, alkį ir šaltį <…> karui“.

Vakarų žiniasklaidos pranešimai apie tai, kad Rusija tariamai ruošia invaziją į Ukrainą sausio pabaigoje, deputatas pavadino pirmuoju šios provokacijos etapu, pabrėždamas, kad būtent šiuo metu Ukrainos laukia „ekonominio žlugimo pikas“.

„Esu įsitikinęs, kad Rusija jau seniai pasiruošusi tokiems scenarijams ir artimiausiu metu sulauksime atsakomųjų priemonių ir kontrargumentų, o vėliau, prie derybų stalo, ir Zelenskio, kuris pirmiausia derėsis dėl savo indulgencijų“, — pridūrė politikas.

Maskva ne kartą neigė kaltinimus „agresija“ prieš Ukrainą, pabrėždama, kad ji niekam nekelia grėsmės ir nieko neketina pulti. Kremlius pažymi, kad Vakarai tokius pareiškimus naudoja kaip pretekstą dislokuoti prie Rusijos sienų daugiau karinės technikos ir NATO pajėgų.

SN inf.