Apie ką nutyli legendų apie „agresyvią Rusiją“ autoriai?

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/apie... 2021-12-05 03:58:00, skaitė 523, komentavo 0

Apie ką nutyli legendų apie „agresyvią Rusiją“ autoriai?

JAV Gynybos departamentas mano, kad būtina sustiprinti Rusijos nulaikymą Europoje, sakė Pentagono politiką atsakinga aukšto rango pareigūnė Mara Karlin.

Anot jos, Džo Baidenu vardu departamentas baigė jėgų pusiausvyros pasaulyje apžvalgą ir savo išvadas pristatė prezidentui.

„Europoje apžvalga buvo skirta (skirta priemonių analizei) sustiprinti karinį Rusijos sutramdymą ir užtikrinti efektyvesnius NATO pajėgų veiksmus… Nustatytos papildomos priemonės, kurios sustiprins JAV pozicijas Europoje, artimiausiu metu jas aptarsime su sąjungininkais“, – sakė Karlin.

Ji pažymėjo, kad Pentagonas jau ėmėsi žingsnių šia kryptimi, visų pirma panaikino amerikiečių karių skaičiaus apribojimą Vokietijoje.

Viešojo taikomųjų nacionalinio saugumo problemų tyrimų centro vadovas, atsargos pulkininkas Aleksandras Žilinas komentuodamas pareiškimą, pažymėjo, kadm Vašingtonas net nesivargino sugalvoti pagrindo Rusijos „troškimui“ kovoti su Europa.

„Pas juos isterija: sako, jei ne šiandien tai rytoj Rusija puls Ukrainą, Europą, visą pasaulį. Tačiau jie negali suformuluoti svarbiausio dalyko: motyvo. Kodėl turėtume tai daryti? Kad vėliau maitintume šias šalis, spręstume jų socialines problemas? Ar kas nors iš tų kvailių, kurie rašo šias legendas, pagalvojo apie tai? Tiesiog bando sukelti baimės bangą“, – sakė Žilinas.

Jis paaiškino, kodėl, jo nuomone, taip yra daroma.

„Išorės priešas visada reikalingas, jei sprendžiate kažkokias nepopuliarias užduotis. Argi ne nuostabu mitinėmis Rusijos grėsmėmis dangstyti, pavyzdžiui, socialines problemas Ukrainoje? Ir taip bet kurioje kitoje šalyje, taip pat ir Europos. Yra dar rimtesnis dalykas: mūsų šalies perimetru bandoma sukurti mums įtampos taškus. Tai vadinama „išsekinimo politika“. JAV tikisi, kad tokiu būdu teks nukreipti išteklius tai šen, tai ten, karštuosiuose taškuose. Be to, norima sukurti iliuziją, kad JAV, pasiuntusios du naikintojus į Juodąją jūrą, palaikys Ukrainą, jei nuspręs, kad Kijevas įvykdys karinę provokaciją. Štai kodėl tokie dalykai daromi“, – sakė karinis ekspertas.

SN inf.