Jolanta Blažytė: Naujas bilietas

Autorius: Jolanta Blažytė Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2021-11-30 20:31:00, skaitė 418, komentavo 0

Jolanta Blažytė: Naujas bilietas

Na, tai reiškiasi, Santa Barbara serialas tęsiasi. Paskutinė serija susijusi su nauja Covid atmaina. Šioje situacijoje turiu dvi žinias - vieną gerą, kitą blogą. Pradėsiu nuo blogosios.

1. Bloga žinia: naujosios viruso atmainos pavadinimas labai ilgas ir sunkus. Štai jau eina trečia para, bet nekaip nesugebu jo įsiminti. Ir, kas kvailiausia, kad pagal graikų abėcėlės eiliškumą ši atmaina turėjo būti pavadinta labai paprastai – tiesiog „Xi‘. Tačiau šią raidę Pasaulinė sveikatos organizacija (PSO) tiesiog „peršoko“, nes Xi yra ne tik graikų abėcėlės raidė. „Xi“ yra ir Kinijos Prezidento vardas. Suprantu, kad Etiopijos komunistas, kuris tuo pačiu yra ir PSO vadovas, niekaip negalėjo įžeisti savo partiečio ir kito ryškaus pasaulyje komunisto Xi Jinping‘o.

2. Gera žinia: Pfizer‘is mūsų vienų bėdoje nepaliks. Dabar šio stebuklingo skysčio gamintojai pažadėjo, kad dvi savaites stebės naujosios atmainos duomenis ir, jei reikės, per tris savaites sukurs naują stebuklingą skystį, kuris bus labai efektyvus prieš naują viruso atmainą. Ir po 100 dienų pirmoji šio skysčio partija jau bus pateikta į rinką. Valio. 

Taigi, viskas bus gerai. Dabar kokius 3-5 mėnesius pasėdėsime karantine, o po to, gavę reikiamą dozių skaičių, vėl galėsime įgyti bandos imunitetą ir vieni kitus apkabinti. Ir, aišku, įgyti naują bilietą į laisvę. Taip sakant, nauja serija – naujas bilietas. O vyriausybės vėl laukia malonus užsiėmimas – užsakyti po 8 dozes naujo skysčio kiekvienam. Tiesa, nežinau, kur dėsime senąjį. Gal reikia paskubėti suvartoti, kad geras daiktas nebūtų išpiltas į kanalizaciją? Kaip ne kaip, tai juk mokesčių mokėtojų pinigai.