Aurimas Guoga: Jei renkatės atviros rezistencijos kelią

Autorius: Aurimas Guoga Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2021-11-25 20:00:00, skaitė 443, komentavo 5

Aurimas Guoga: Jei renkatės atviros rezistencijos kelią

Vakar pasiekė liūdna žinia apie paskutinio partizano J.Jakavonio-Tigro išėjimą. Ko nepaskelbė, tai kad jis mirė nuo covid komplikacijų po dviejų dozių. Kitaip sakant, nužudė leftistai.

Susileisti gali reikšti mirtį. Pilietiškai, rezistenciškai nusiteikusiems - ypač. Nieko jiems nereiškia parinkti jums "skiepą" iš dėžės, kur vaistukas veikia stipriau.

Tada raitysitės skausmuose ir jau bus nebe iki leftistų. 

Visa tai reikia turėti omenyje kai svarstysite ar susileisti Pišui didinant represijas. Realu, kad mus gali uždaryti į konclagerius, gali paskelbti nuodus privalomais ir apdėti nepakeliamomis baudomis už nesusileidimą.

Taigi, ką noriu pasakyti - mirtis mums gresia kuriuo keliu nepasuktume. Iš rezistencijos istorijos žinau, kad liūdniausiai baigdavosi tiems disidentams, kurie būdami kalėjimuose nusileisdavo kagėbistų spaudimui. Tie likdavo savo pačių šešėlis ir likusias dienas praleisdavo save grauždami. Neretas išprotėdavo.

Tačiau jei nesusileidi - pradedi sulaukti pagalbos iš netikėtų vietų. Kagėbistai, pasirodo, kentėdavo dėl žemos savigarbos, nes kas gi čia per darbas mindyti žmonių sąžinę idiotų valdžioje nurodymu? Jei disidentas laikosi tvirtai, kagėbistas pamažu pajunta jam pagarbą ir nesąmoningai pereina į jo pusę. 

Toks rezistentas taip pat laiko prikaustęs visos visuomenės dėmesį. Sėdėdamas kalėjime jis gali to ir nežinoti, tačiau į jį nukreiptos tautos akys ir viltys. Jis ikona.

O represijos negali trukti amžinai. Kaip rodo sovietinių represijų istorija, represijos linkusios apsukti pagarbų ratą ir bumerangu grįžti jų paleidėjams.

Prisiminkime sovietų istoriją: iš pradžių eilinių žmonių terorizavimas, o po to valymas partijos viršūnėse, epogėjų pasiekęs 1938 metais. Galiausiai, Staliną nudobė jo sėbrai.

Taip kad atvirai priešintis gali būti pats perspektyviausias kelias. Žinoma, čia loterija. Vienus pribaigs ir pakiš po žeme, kitą gali supūdyti kalėjime, trečią suleisti per prievartą ir paversti daržove.

Viena ką galiu užtikrintai pasakyti - jeigu mes kaip visuomenė išsikapstysime iš šio prievartos tvaiko, tai tik tokių kankinių dėka.

Šiems žmonėms, kai rašiau vakar, reikėtų iš anksto susitaikyti kad jie jau mirę. Tada nebus kuo leftistams jų pagąsdinti. Gyvas numirėlis jau nebeturi nei šeimos, nei turto, jam jau vienodai kaip jaučiasi.

Tai tiek. Apmąstykite ar šis kelias jums. Jei negalite priimti tokio požiūrio, siūlyčiau susileisti geruoju ir melstis kad leftistai pasirodytų jums gailestingi. Jei galite, laukia labai įdomus gyvenimas, kai pavergėjai kėsindamiesi į jus griaus save.

Patarčiau šiuo pasisakymu plačiau dalintis. Tada pišininkai matys, kad tokia informacija lietuvius domina.