Garsus virusų tyrinėtojas Gytis Dudas pranešė, kad koronaviruso pandemija jau eina į pabaigą

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/garsu... 2021-11-22 00:34:00, skaitė 1647, komentavo 24

Garsus virusų tyrinėtojas Gytis Dudas pranešė, kad koronaviruso pandemija jau eina į pabaigą

Mokslininkas G. Dudas

Žmonija gali atsikvėpti šiek tiek legviau, nes paaiškėjo, kad koronaviruso pandemija jau eina į pabaigą. Apie tai informavo virusologas Gytis Dudas.

„COVID-19 pandemija jau eina į pabaigą, kadangi virusas jau išeikvojo praktiškai visus imlius žmones, kurie dar nebuvo su juo susidūrę. Tai reiškia, kad kitąmet, tikėtina, jau gyvensime lengviau, bet yra ir ne tokia linksma žinia“, - skelbiama nepriklausomo Žmonių partijos portalo publikacijoje „Virusų tyrinėtojas: pandemija jau eina į pabaigą, bet yra ir ne tokia linksma žinia“, kurioje cituojamos virusologo įžvalgos išsakytos Senukų (Žinių) radijo stotyje.

Pasak mokslininko, dabar mes tą virusą jau iš žmonių esame perdavę dešimtims kitų gyvūnų.

„Tai yra ir didžiosios katės zoologijos soduose, mūsų šunys, katės, audinės. Dabar tarkime JAV baltauodegiai elniai apie šešis kartus yra užsikrėtę nuo žmonių. Ne visos rūšys gali tą virusą taip pat sėkmingai perduoti. Kiek tenka matyti, tarkime katės, šunys, lyg neperdavinėja“, - atskleidė G. Dudas.

Pasak vyriškio, „de facto“ SARS-CoV-2 turės du rezervuarus gamtoje“.

„Mes jau žinome, kad SARS-CoV-2 labai akivaizdžiai gali šokti iš vienos rūšies į kitą. Tai reiškia, kad jis galės šokti ir atgal į mus. Tai tarkime dešimties dvidešimties metų perspektyvoje kyla reali grėsmė, kad turėsime protrūkius būtent jau iš gyvūnų šokančio SARS koronaviruso“, - perspėjo G. Dudas.

Mokslininkas taip pat prognozuoja, kad pandemija paliks kultūrinių ir sąmoningumo įspaudų. Jo nuomone, kaukės liks tarp mūsų kaip kultūrinis įspaudas.

Specialisto nuomone, vienas iš didžiausių dalykų, kurį mums ši pandemija davė, buvo informacinės RNR pagrindu sukurtos vakcinos.

Ekspertai.eu primena, kad G. Dudas priklauso Lietuvos teritorijos administratorių sudarytai ekspertų tarybai, kurios vienas pagrindinių siekių, kiek įmanoma labiau išvakcinuoti vaikus nuo penkerių metų, kad jie nesirgtų sunkia Covid-19 ligos forma ar net išvengtų mirties.