Nausėdos veiklos prerogatyva išlieka senjorų išvakcinavimas nuo Covid-19 ligos

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/nause... 2021-11-17 04:30:00, skaitė 396, komentavo 6

Nausėdos veiklos prerogatyva išlieka senjorų išvakcinavimas nuo Covid-19 ligos

Nuotr. prezidentas.lt

Šalies vadovas Gitanas Nausėda lapkričio 15 d. susitiko su Seimo Pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen, premjere Ingrida Šimonyte, Lietuvos parlamentinių partijų vadovais ir Sveikatos ekspertų tarybos nariais aptarti tolesnių kovos su pandemija strateginių krypčių.

Apibendrindamas susitikimą valstybės lyderis pabrėžė, kad pandemijos valdymas nebus sėkmingas, jei jis nesutelks žmonių, o priešins visuomenę.

Jis akcentavo, kad pandemijos valdymas turi būti grindžiamas mokslu, o sprendimai priimami pasitarus su mokslininkais ir specialistais.

G. Nausėda atkreipė dėmesį, kad pandemijos valdymo priemonėmis neturėtų būti didinama atskirtis, o žmonių elgesio pokyčių turėtų būti siekiama pirmiausia pozityviomis priemonėmis, pagarbiai atsižvelgiant į egzistuojančius kultūrinius, socioekonominius, regioninius skirtumus.

„Kreipiuosi į Jus, politinių partijų lyderiai, – kalbėkime apie pandemijos valdymą pagarbos ir pagalbos žmogui, o ne baudimo, žmonių skirstymo ar pykčio kalba“, - pasakė šalies vadovas.

Svarbiausiu artimiausio laikotarpio tikslu G. Nausėda įvardijo pažeidžiamiausios visuomenės grupės – senjorų apsaugojimą nuo ligos.

„Privalome absoliutų prioritetą skirti ir visas jėgas sutelkti tinkamam senjorų informavimui apie skiepus ir kuo platesniam jų vakcinavimui“, - pabrėžė šalies vadovas.

G. Nausėda padėkojo Seimo Pirmininkei ir premjerei bei politinių partijų lyderiams už tai, kad atsiliepę į jo kvietimą šiuo susitikimu jie parodė valią siekti plataus politinio sutarimo dėl pandemijos valdymo priemonių.

Susitikime dalyvavo Žmonių partijos atstovė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, žaliųjų valstiečių pirmininkas Ramūnas Karbauskis, Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūnas Saulius Skvernelis, Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė, Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė, Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos pirmininkas Valdemaras Tomaševskis, Lietuvos regionų partijos pirmininkas Jonas Pinskus.