K.Shwabo tarnas S.Skvernelis išprotėjo supyko dėl klausimo apie šeimininką

Autorius: Gediminas Dilys Šaltinis: https://kaunoforumas.com/2021/... 2021-11-13 22:49:00, skaitė 729, komentavo 5

K.Shwabo tarnas S.Skvernelis išprotėjo supyko dėl klausimo apie šeimininką

Manot, kad turite teisę į nuomonę apie visuomeninius reikalus, galite laisvai juos aptarinėti? Diskutuoti be baimės, ieškodami visuomenei rūpimos tiesos? Ir, neduok tu Dieve, viešai kritikuoti valdžią? Galvokit dar kartą, “demokratijos“ žodžio laisvė dabar galioja tik virtuvėse, užsidangsčius langus.

Konstitucijos 25 straipsnis garantuoja teisę turėti įsitikinimus, juos laisvai reikšti, gauti ir skleisti informaciją bei idėjas. Konstitucijos 33 straipsnyje užtikrinta teisė kritikuoti valstybės įstaigų ar pareigūnų darbą, apskųsti jų sprendimus ir draudžiama persekioti už kritiką. Konstitucija yra vientisas ir tiesiogiai taikomas aktas. Gražu? Gražu.

Tačiau šalyje, užgultoj konservatorių ir kitų riebių UAB “Lietuva“ akcininkų, tuo net nekvepia. Visuomeninio manipuliuotojo valdomame užingridų, vietinių kunigaikštukų, ministriukų, meriukų, seniūniukų, kitų “žmogų“ pasaulyje, kur viskas ir visi susaistyti naudos ryšiais iki smulkmenų ir pavydžiai saugo savo šėryklas nuo žmonių, galioja savos “poniatkės“.

Visuotinai priimtina ir visiems diktatoriams žinoma taisyklė – reikia kontroliuoti pavaldinių nuomones. Ir patys didieji demokratijos viršininkai, ir jų pakalikai, ir valdžią aptarnaujantys žurnalistai kasdien seka ir šnipinėja asmenines paskyras facebook‘e ir kituose socialiniuose tinkluose. Ir vargas kalbančiam tai, kas neatitinka vyresnybės nuomonės!

Ypatingai griežtai prižiūrimi valdiškų įstaigų darbuotojai ir valstybės tarnautojai. Štai, Mažeikių savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus vyriausiasis specialistas Irmantas Ostrauskas facebook‘e pakritikavo valdžios veiksmus. Parašė tai, kas visiems žinoma – “operacijų vadovo“ A.Dulkio nurodymai negali pakeisti įstatymų ir yra neteisėti, Konstitucija draudžia be asmens sutikimo daryti su žmogumi medicinos bandymus. Visi taip galvojantys tą parašom.

Ir nedelsiant susilaukė persekiojimo – pradėta teisena “dėl tarnybinio nusižengimo“ ir “pažeistų principų“. Nors nei vieno nusižengimo, kurie konkrečiai įvardinti valstybės tarnybos įstatyme, nepadaryta. Nors tarnybiniu nusižengimu pagal įstatymą laikomas valstybės tarnautojo pareigų neatlikimas ar netinkamas atlikimas, tačiau persekiojama ne už tai, o už nuomonę ir valdžios kritiką.

Tai kas, kad Konstitucinis teismas dar 1998 metais yra išaiškinęs, kad valdininkai, išreiškę nesutikimą su Seimo, Respublikos Prezidento, Vyriausybės vykdoma politika, sprendimais ar veiksmais per visuomenės informavimo priemones, politinius ir kitus visuomeninius renginius negali būti baudžiami. Tai kas, kad Europos žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencijoje teigiama taip pat. Mažeikių rajono administracijos ponuliai savo 2020 m. vasario 20 d. įsakymu Nr. A1-391 patys nustatė savo pavaldiniams antikonstitucines taisykles ir draudimą socialiniuose tinkluose ar šiaip viešumoje reikšti nuomonę, nesuderinus su “Ryšių su visuomene skyriaus vedėju“.

Taip taip, jums nepasivaideno. Nuomonę feisbuke reikia suderinti su skyriaus vedėju! Tuk tuktuk, laba diena, viršininke, galiu užeit? Užeik, ponas Algimantai, kokiu klausimu? Matot, viršininke, šįvakar norėčiau postą feisbuke parašyt, tai užėjau susiderinti..

Įdomu, gal greitai kokiame nors rajone nutars ir ką kavinėje ar svečiuose kalbėti, nes tai irgi juk viešuma? O jei kas išgirs parke ant suoliuko ar paplūdimy kalbant apie valdžią ne taip, kaip per LRT, skambins kokiu nors skundimo telefonu ir minčių policija atvyks į vietą išsiaiškinti? Demokratinei žodžio laisvei, Konstitucijai ir žmogaus teisėms liks tik virtuvės?

Kiekvienas valdžios nutarimas turi būti vykdomas ir nustatyti už tai atsakingi asmenys. Matyte matau, kaip ten Mažeikių savivaldybėje skyrių viršininkai šnipinėja, ką jų pavaldiniai rašinėja feisbukuose. Kaip radę neatitikimų generalinei partijos linijai eina tartis pas dar didesnius viršininkus, ką su prasižengėliais daryti. Kaip mieli kolegos ar šiaip jorkšyrai skundžia ir kandžioja vieni kitus už nuomones. Kaip lojaliosios įstaigos kūmutės už nugaros susižvilgčioja ir šnabždasi, koridoriumi praėjus “prasižengėliui“.

Taip neabejotinai yra visose valdžios įstaigose, bent jau žmonės man praneša tą patį. Tokioje “valstybėje“ mes jau buvome, kada kiekviena laiptinė turėjo atsakingą stukačių. Dabar tai sugrįžo ir tampa visuotine taisykle. Visų šalių užingridai, vienykitės! Pirmyn, ponai, nubauskit už nuomones! Bus gera proga pasibylinėti ir dideles žalas iš jūsų asmeniškai prisiteisti, tam tikrai atsiras teisininkų, neabejokit.