Žalgiris 2.0. Antroji mūšio diena: 10000 islamo užkariautojų rengiasi naujam šturmui

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2021-11-10 10:57:00, skaitė 873, komentavo 19

Žalgiris 2.0. Antroji mūšio diena: 10000 islamo užkariautojų rengiasi naujam šturmui

Lapkričio 9 d. prie Lenkijos-Baltarusijos pasienio sutelkta 10000 islamo užkariautojų armiją. Išvakarėse jų buvo 4000.

Kad galutinai demoralizuoti ir taip nuo tolerancijos ir genderizmo išprotėjusius krikščionims, užkariautojai inscenizuoja verksmingas scenas su vaikais, kurių gamyba – vienintelis amatas, kurį gerai išmano šita musulmonų orda.

https://youtu.be/XGX-BaGwSjE

Lenkijos Radijas šiandien pranešė, kad Jungtinės Valstijos griežtai smerkia Aleksandro Lukašenkos režimo naudojimąsi migrantais kaip ginklu prieš Lenkiją. Valstybės departamentas paragino Baltarusijos valdžios institucijas nedelsiant nutraukti migrantų perkėlimo į Lenkijos ir Baltarusijos pasienį kampaniją:

"Kol Baltarusijos režimas atsisako vykdyti savo tarptautinius įsipareigojimus, kenkia taikai ir saugumui Europoje ir toliau persekioja bei tyčiojasi iš žmonių, kurie siekia gyventi laisvai, tol darysime spaudimą Lukašenkai", - sakė Nedas Price'as.

Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen taip pat išreiškė ES solidarumą su Lenkija. Ji paskelbė pareiškimą, kuriame ragina Minsko valdžios institucijas nustoti kelti pavojų žmonių gyvybėms, ir paragino ES valstybes nares skubiai nubausti asmenis, atsakingus už hibridinį išpuolį su migrantų pagalba.

Praha ir Bratislava taip pat išreiškė solidarumą su Varšuva dėl padėties pasienyje. Čekijos ir Slovakijos užsienio reikalų ministrai savo pareiškimuose pasmerkė Baltarusijos naudojimąsi migrantų paslaugomis.

image.png

Vokietijos vidaus reikalų ministras Horstas Seehoferis interviu laikraščiui "Bild" paragino ES "imtis priemonių", kad padėtų sustabdyti migrantų srautą iš Baltarusijos teritorijos.

Paramos pareiškimus Varšuvai padarė Prancūzijos, Lietuvos, Estijos, Nyderlandų, Graikijos, Čekijos, Slovėnijos ir kitų šalių atstovai.

Lapkričio 9 d. Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis, susitikęs su pasieniečiais, policininkais ir Lenkijos kariuomenės kariais Kuznicos Balstogėje, padėkojo jiems už pasirengimą veiksmingai ginti Lenkijos sieną.

image.png

"Vakar kalbėjausi su Europos Komisijos vadovu ir kelių šalių ministrais pirmininkais. Kiekvienas iš jų siunčia jums geriausius linkėjimus, dėkoja už jūsų drąsą ir pasirengimą tarnauti kiekvieną minutę. Dėkoju jums ne tik už tai, kad esate čia, bet ir už tai, kad prisitaikote prie besikeičiančių sąlygų. Nežinome, ką dar gali sugalvoti Lukašenkos režimas. Tokia yra dabartinė realybė", - pabrėžė Ministras Pirmininkas.

Visą lapkričio 8-osios dieną buvo bandoma perstumti tvorą, buvo naudojami medžiai, kartys ir net įrankiai! "Vyksta eilinis mūšis", - pranešė Vidaus reikalų ministerijos vadovo pavaduotojas. "Vidaus reikalų ministerijos tarnyboms ir kariams pavyko sustabdyti pirmąjį masinį bandymą peržengti sieną. Dabar migrantai įsirengė stovyklą Kuznicos vietovėje. Juos nuolat saugo Baltarusijos tarnybos", - apibendrindama įvykius pranešė Lenkijos Gynybos ministerija.

image.png

Migrantams duodamos tokios instrukcijos, kaip panaudoti vaikus ir bandyti peržengti sieną. "Paimkite vaikus, priglauskite juos, atrodykite purvini ir pavargę". - antradienį pranešė ministro atstovas spaudai, specialiųjų tarnybų koordinatorius Stanislawas Żarynas.

Gynybos ministerija pranešė, kad prie migrantų stovyklos Kuznicoje artėja didelė Baltarusijos pareigūnų grupė. Apie tai lapkričio 9 dieną pranešė Lenkijos Gynybos ministerija.

Ministras Pirmininkas Mateuszas Morawieckis ir Gynybos ministerijos vadovas Mariuszas Blaszczakas iš pat ryto aplankė Lenkijos rytinę sieną saugančius karius ir pareigūnus.

Premjeras kariams pasakė: „Neturiu žodžių, kuriais galėčiau jiems padėkoti už šią sunkią tarnybą. Norėjau, kad jie jaustų, jog Lenkijos valstybė visada bus su jais“.

Antradienio rytą Podlasės policijos "Twitter" paskyroje paskelbtame vaizdo įraše matyti migrantų stovykla. Tai antradienio ryto filmuota medžiaga. Jame matyti migrantai, einantys pro palapines, taip pat uždegti laužai. Lenkijos pusėje prie sienos esančią juostą apšviečia automobilis, vaizdo įraše taip pat matyti eilė stovinčių policijos pareigūnų.

Lenkijos pasienyje su Baltarusija vakar užfiksuoti 222 bandymai nelegaliai kirsti sieną. Sienos apsaugos tarnyba nurodė, kad praėjusią dieną už padėjimą neteisėtai kirsti sieną buvo sulaikyti 3 asmenys: 2 Lenkijos piliečiai ir Ukrainos pilietis. Sprendimas išvykti iš Lenkijos teritorijos priimtas dėl 101 asmens.

Nuo metų pradžios sienos apsaugos tarnyba užfiksavo daugiau kaip 30 000 bandymų neteisėtai kirsti Lenkijos ir Baltarusijos sieną, iš jų spalio mėn. - beveik 17 300, rugsėjo mėn. - beveik 7 700, rugpjūčio mėn. - daugiau kaip 3 500.

Prieš kelias dienas iki Žalgirio mūšio 2.0 Lenkija Baltarusijos pasienyje sutelkė tankų grupuotę, įrengė pasienyje kariuomenės aprūpinimo sandėlius. Broliai lenkai – mūšiui pasiruošė. 

image.png

O ar pasiruošė lietuviai? Aš tuo abejoju. Daugelį šokiravo užvakar vykęs Lietuvos priešų demaršas prie vyriausybės, kurio dalyviai reikalavo atidaryti valstybės sienas musulmonų okupantams, Seimo nario Tomylino provokacijos pasienyje.