Artimoje ateityje vakcinuotis nuo Covid-19 ligos gali tekti ypač dažnai

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/artim... 2021-11-06 19:52:00, skaitė 594, komentavo 7

Artimoje ateityje vakcinuotis nuo Covid-19 ligos gali tekti ypač dažnai

Kuo daugiau žmogus vakcinuojasi nuo Covid-19 ligos, tuo labiau mažėja vaisto veiksmingumas. Tai rodo JAV atliktas tyrimas, skelbia leidinys science.org.

Vasario–spalio mėnesiais išanalizavę 780 225 skirtingo amžiaus ir lyties JAV veteranų duomenis, mokslininkai padarė nerimą keliančią išvadą, nes kai kuriais atvejais vakcinos veiksmingumas sumažėjo nuo 89,2% iki 13,1%.

Nors kovo mėn. vaisto veiksmingumas po infekcijos buvo: „Modernos“ 89,2%, „Pfizer“ 86,9% ir„ Janssen“86,4%, tai rugsėjį visa tai sumažėjo iki atitinkamai 58%, 43% ir 13%.

Pasak mokslininkų, vakcinos apsauga susilpnėjo visose tiriamose amžiaus grupėse.

Informuojama, kad nors minėta analizė apima 2,7 proc. JAV gyventojų, kiti vietiniai ir tarptautiniai tyrimai rodo, kad veiksmingumas su kiekviena papildoma sustiprinamąja doze tikrai gerokai mažėja.

Tuo pat metu primenama, kad vakcinavimasis vis tiek apsaugo nuo sunkios ligos eigos ir net nuo mirties.

Ekspertai.eu primena, kad Lietuvos operacijų vadovas, Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys prieš kelias dienas sugalvojo, kad Lietuvoje statistiniai vienetai greitu laiku turėtų būti vakcinuojami kas keturis mėnesius, t.y. kiekvienais metais žmogus turėtų gauti mažiausiai tris dozes vaisto į petį nuo Covid-19 ligos.

Tačiau atsižvelgiant į tai, kad vakcinų poveikis su kiekviena doze mažėja, gali būti taip, kad sustiprinamai vakcinuotis kiekvienam teks kur kas dažniau, negu kas keturis mėnesius.

Apie tai lapkričio 6 d. speciali tiesioginė „PressJazz TV“ laida „2K+“, kurioje plačiau problemą pristatys profesorius hematologas Eduardas Vaitkus. Žiūrėti bus galima čia nuo 12 val.:

LDiena.lt Nemirtingas sertifikuoto debilo Dulkio pasisakymų popuri:

https://youtu.be/AgevnhqhOXg