Izraelio generolas pasisakė apie Lietuvos valdžios energetinį idiotizmą

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: https://lebionka.blogspot.com/... 2021-10-27 14:33:00, skaitė 685, komentavo 3

Izraelio generolas pasisakė apie Lietuvos valdžios energetinį idiotizmą

Izraelio internetinės televizijos ITON.TV laidoje, pavadintoje „Geriausia, kas gali supurtyti europiečių smegenis – šalta žiema,“ liečiamos šios temos:

Kodėl Rusija tik dabar sustabdė savo nuolatinę misiją prie NATO ir Šiaurės Atlanto aljanso karinę ryšių misiją Maskvoje?

Ką ir kodėl NATO pavadino "nedeklaruotais Rusijos žvalgybos pareigūnais"?

Kaip Europa gali "skubiai sustiprinti savo įtaką Arktyje"? Kaip ES planuoja "padaryti viską, kas įmanoma", kad Rusija, Kinija ir Norvegija sustabdytų naftos ir dujų gavybą Arktyje?

Ar Rusijos šiaurinis jūrų kelias, kuriame laivyba vykdoma ištisus metus, konkuruos su Sueco kanalu?

Kaip Baltijos šalims pavyko paversti ES "žaliosios" energetikos darbotvarkę rusofobiška?

https://www.youtube.com/watch?v=cGaK_PhbgWA

Paminėjęs Baltijos valstybių rusofobiją, generolas Kedmi apie Lietuvą sako (23:20):

https://www.youtube.com/watch?v=cGaK_PhbgWA&t=1400s

 „Jie tą (žaliąją) energetiką sugebės padaryti tokia, kad ji galės tiekti energiją Europai? Ne. Saulutė jų neklauso. Vėjai jų neklauso. Tegul sėdi. Rytoj iš kur jie gaus elektros energiją? Tie pusdurniai Lietuvoje uždarė atominę elektrinę. Jie norėjo, kad ir Baltarusija uždarytų. Ji per arti prie Lietuvos. Tai atstumkit Lietuvą toliau. Iš kur jie gaus elektros energiją? Pūs į savo vėjo jėgaines. Tegul susirenka visi pabaltijiečiai ir pučia. O gal jie tą nelaimingą mergaitę paskirs ES energetikos ministre? Greta Thunberg? (vedančiojo klausimas). Ne visai sveiką, smegenų trūksta, išsilavinimo trūksta, bet gerai. O kodėl ne? Už jos stovi dideli pinigai. Visa tai kvailystė. Tegul jie į Techasą nuvyksta ir paklausia, kas ten buvo prieš kelis mėnesius. Smėlio audra ir elektros nėra. Žalia energetika kelis kartus brangesnė. Kas mokės?“