Savanoriškų vergų minia formuoja "viešąją nuomonę" lyg virusą

Autorius: Nepatogus rašytojas Šaltinis: https://www.facebook.com/nepat... 2021-10-12 14:00:00, skaitė 638, komentavo 2

Savanoriškų vergų minia formuoja

Dabartinė Lietuvos visuomenė visai kaip ir ana, prieš 30 ir daugiau metų, - gali kalbėti garsiai, jei tavo mintys sutampa su valdžios mintimis, t.y. su "mainstreamu".

- Nepolitikuok, - paprotina koks viršininkas, bendradarbis, kaimynas, draugas, jei tavosios mintys nesutampa su valdžios naratyvu, - gyvenk ramiai, kam to reikia?

Štai taip šimtai tūkstančių, milijonai ima kalbėti tik virtuvėse apie tai, ką išties galvoja, o viešumoj - nusižeminančiai tyli, pritariamai linkčioja, platina suformuotą "viešąją nuomonę" lyg virusą.

Jei jums taip tinka - ok. Tai jūsų pasirinkimas. Visada yra pasirinkimas.

Tik puikiai žinot, kad dėka tokio vergiško pasaulio supratimo, tie, prieš kuriuos tylima, mielai užlipa ant galvos ir sėdės ten tol, kol, žmogau, savo paskutinį tylų kvapą išleisi.

Tokia nūdienų norma. Iš kartos į kartą. Taip gyventi - trendas. Pavadinsi vergu - užsigaus, nors tars - "Aš žinau savo vietą".

Ir jei tu vieną dieną pasirodysi proteste, nes nesutinki su vykdoma politika - tave vadins tamsuoliu, nuo tavęs nusigręš, kartais net patys artimiausi, tie, kuriuos draugais vadinai, tie, kurie pasirinko nuolankumą prieš poną

Bet tu žinok, jie tyliai tave gerbs už drąsą taip, kad kartais net nekęs, nes daug dažniau nekenčia savęs, jog išmainė savo laisvę į kūno patogumą, o tu - tas priminimas, jog galima kitaip. Suprask, tai nieko asmeniško, todė neturi trukdyti ir toliau jų mylėti.