Dėl Kreivio veiksmų Baltarusija suvaryta į ožio ragą neteko milijardų dolerių, neteks ir daugiau

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/del-k... 2021-10-11 11:43:00, skaitė 426, komentavo 9

Dėl Kreivio veiksmų Baltarusija suvaryta į ožio ragą neteko milijardų dolerių, neteks ir daugiau

Visuomeniniuose tinkluose D. Kreivys pasidabino pergalingu paveiksliuku.

Seimo Energetikos ir darnios plėtros komisijoje Energetikos ministras Dainius Kreivys papasakojo, kaip Lietuvai sekasi blokuoti pavojingos Baltarusijos atominės elektrinės energijos srautą.

„O sekasi, tiesą sakant, labai neblogai. Be derybų su Baltijos sesėmis dėl bendros metodikos, dar dirbama dviem kitomis kryptimis: 1) fizinio srauto blokavimas tiesiogiai iš Baltarusijos ir 2) srauto blokavimas iš Latvijos biržos per ukrainiečius. Mes jau dabar praleidžiame iš Astravo fiziškai tik tiek, kiek reikia sistemos saugumui (todėl per tiesioginę jungtį elektra iš Astravo nepatenka). O Ukraina šiuo metu nebeimportuoja elektros iš Baltarusijos (todėl ir iš Latvijos biržos nebegauname)“, - skelbiama Žmonių partijos paskyroje visuomeniniuose tinkluose.

Ministras D. Kreivys įvardino ir sumą, kurios, Lietuvos pastangomis, neteko Baltarusija.

„Matome, kad tos pastangos, kurias įdėjome jau šiai dienai Baltarusijai kainuoja per 2 mlrd. dolerių – visos sistemos plėtra. Tai dar ne pabaiga. Manau, kad su ta užduotimi, kuri buvo keliama ministerijai šiam momentui yra susitvarkyta“, - pranešė ministras.