Galimybių paso suteikiamą galimybę būti be kaukės, Lietuvos operacijų vadovas atšaukė

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/galim... 2021-09-30 13:11:00, skaitė 580, komentavo 6

Galimybių paso suteikiamą galimybę būti be kaukės, Lietuvos operacijų vadovas atšaukė

Lietuvos operacijų vadovas Arūnas Dulkys.

Vyriausybei kovojant su dvejomis pandemijomis vienu metu, koronaviruso ir nesivakcinavusių žmonių, siekiant stiprinti COVID-19 ligos valdymo priemones, nutarė, kad valstybės lygio ekstremaliosios situacijos Lietuvos operacijų vadovo Arūno Dulkio sprendimai, įskaitant privalomą kaukių dėvėjimą uždarose erdvėse, būtų privalomi, nepriklausomai nuo to, ar veiklos vykdomos su Galimybių pasu ar be jo.

Taigi baigėsi etapas, kai turintieji Galimybių pasą tose vietose, kur buvo suleidžiami tik su tokiu pasu, turėjo teisę pabūti be veido kaukės.

Kartu nutarta rekomenduoti darbuotojams dirbti nuotoliniu būdu tiek privačiame, tiek viešajame sektoriuose.

Priėmus nutarimą, pagal operacijų vadovo nustatytas sąlygas veido kaukes bus privaloma dėvėti visose uždarose patalpose, t. y.: prekybos srityje, paslaugų teikimo vietose, įstaigose, įmonėse ar organizacijose, organizuojant darbo ar ugdymo procesus, renginių metu ir kt.

Reikalavimas dėvėti kaukes operacijų vadovo sprendimais nebus taikomas vaikams iki 6 metų, taip pat neįgalumą turintiems asmenims, kurie dėl savo sveikatos būklės kaukių dėvėti negali ar jų dėvėjimas gali pakenkti asmens sveikatos būklei (rekomenduojama dėvėti veido skydelį), asmenims, kai jie sportuoja ar paslaugos teikimo metu, kai paslaugos negalima suteikti paslaugos gavėjui būnant su kauke (atlikėjams, sportininkams, pranešėjams, renginių vedėjams, repeticijų, vaizdo, garso įrašų, transliacijų metu ir kt.).

Juridiniams asmenims operacijų vadovo sprendimais detaliai bus nustatyti reikalavimai dėl ūkinės veiklos vykdymo ar paslaugų teikimo, t. y. bus nustatytas įpareigojimas skelbti matomose vietose informaciją apie privalomą kaukių dėvėjimą, įspėti nedėvinčius kaukių asmenis, neaptarnauti kaukių nedėvinčių asmenų ir pan.

P. S.

Keli susiję:

Dulkys, po konkrečių klausimų apie pinigus, tyli kaip žuvis ežero dugne, pasislėpusi po akmeniu

A. Dulkio prašoma pateikti informaciją apie finansuojamą užslėptą reklamą reklamuojant vakcinas ir vakcinavimą