Alvis Mozeris. Pasvarstykim

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/alvi... 2021-08-27 12:28:00, skaitė 656, komentavo 4

Alvis Mozeris. Pasvarstykim

Vyriausybės nutarimas „Dėl ekstremaliosios situacijos paskelbimo“ nustato, kad nuo rugsėjo 13 d. paslaugos galės būti teikiamos tik asmenims, atitinkantiems galimybių paso kriterijus.

Klausimas: jei Vyriausybės nutarimas nustato, kad asmuo be galimybių paso negali būti aptarnaujamas (parduotuvėje, kavinėje ar kitoje vietoje), ar tai savaime reiškia, kad asmuo be galimybių paso negali patekti į paslaugos teikimo vietą?

Nustebsite sužinoję – Vyriausybės nutarimas nustato draudimą aptarnauti asmenį, neturintį galimybių paso, tačiau nenustato draudimo tokiam asmeniui patekti į prekybos ar paslaugų teikimo vietą!

Dar daugiau, vadovaujantis Civilinės saugos įstatymo 9 straipsniu, Vyriausybė ekstremaliosios situacijos metu neturi teisės riboti asmenų judėjimo laisvės, todėl Vyriausybė, net ir norėdama apriboti asmenų patekimą į prekybos centrą ar kitą paslaugos teikimo vietą, to padaryti negalėtų (kaip minėta, to ji ir nėra padariusi).

Tiesa, Civilinės saugos įstatymo 28 str. nustato, kad vis tik yra vienas subjektas, turintis teisę uždrausti asmenų patekimą į tam tikrą teritoriją ar patalpą – tai valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovas. Tačiau, norėdamas šia savo teise pasinaudoti, operacijų vadovas, visų pirma, turėtų priimti sprendimą prekybos centrus, kavines, kino teatrus ir kt., paskelbti ekstremaliosios situacijos židiniais…

Širdis džiaugiasi matant, kaip „asai“ patys save į kampą įvarė.

Nutarimo redakcija nuo rugsėjo 13 d.

NUTARIMAS DĖL VALSTYBĖS LYGIO EKSTREMALIOSIOS SITUACIJOS PASKELBIMO