Landsbergių režimas daro viską, kad rugsėjo 10 d. mitingas neįvyktų

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/land... 2021-08-21 22:16:00, skaitė 621, komentavo 6

Landsbergių režimas daro viską, kad rugsėjo 10 d. mitingas neįvyktų

Landsbergių režimo Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Adomas Bužinskas pareiškė, kad savivaldybė po paskutinių riaušių prie Seimo nusprendė, jog bus atšaukti visi derinimai dėl renginių ateityje – jie bus svarstomi iš naujo.

„Po paskutinio pasirodymo ir susirinkimo, kurį savivaldybė suderino, mes nusprendėme, kad dabartinė tvarka, kuri veikia, rodo, kad neveikia. Įvertinus kontekstą, hibridinio karo grėsmę, mes nusprendėme, kad kaip institucija turime imtis kažkokių priemonių, įdėti papildomų saugiklių, kad nepasikartotų dar vienas toks nuotykis, kuris įvyko prie Seimo, kad nebūtų sužeista daugiau pareigūnų“, – žiniasklaidai sakė A. Bužinskas.

Jis teigia, kad visus susirinkimus, kuriuos svarsto iš naujo ir laukia nuomonės iš trečiųjų institucijų, tokių, kaip Valstybės saugumo departamentas ir policija.

Landsbergių šaikos atstovas Adomas Bužinskas žmonėms, kurie žada važiuoti į Vilnių, patarė už autobuso bilietą dar nemokėti, nes tikrai neaišku, kaip bus rugsėjo 10 d. .

Jis pažadėjo labai netempti, nes ir patiems organizatoriams reikia aiškumo, neva šiuo atveju puikiai irgi juos supranta.

Viešosios policijos valdybos viršininkas Mindaugas Akelaitis Žinių radijo laidoje sakė, kad visi planuojami masiniai renginiai pareigūnams kelia šiek tiek nerimo, tačiau dėl to, pabrėžė jis, yra atsakingai ruošiamasi. Policijos atstovas pareiškė, kad jeigu renginys bus nesuderintas, gali kilti tam tikrų sunkumų.

„Reikėtų taikyti ne visai standartines priemones, nes būtų nesankcionuotas renginys. Koks bebūtų sprendimas, policija jau šiuo metu ruošiasi, analizuoja situaciją ir planuoja, kaip reikės visą situaciją valdyti“, – akcentavo M. Akelaitis.

BV inf.