Už tai, kad viską papasakojo, Protasevičiui ir Sapegai paskirtas namų areštas

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/uz-t... 2021-06-26 09:12:00, skaitė 1018, komentavo 5

Už tai, kad viską papasakojo, Protasevičiui ir Sapegai paskirtas namų areštas

„Man sunku komentuoti valdžios veiksmus, kokie jų tikslai … Gal jis įtrauktas į kažkokį politinį žaidimą“, — pranešime cituojami Romano tėvo Dmitrijaus Protasevičiaus žodžiai.

Jis pažymėjo, kad advokatas ir valdžios institucijos nieko nesako. „Jei kardomoji priemonė buvo pakeista, tai yra jų gyvenimo sąlygų pagerėjimas. Daugiau nežinoma, kas bus toliau“, — publikacijoje praneša Protasevičiaus vyresniojo žodžiai.

„Mes esame šoke“, — sakė Sofijos patėvis Sergejus Dudičas. Sofijos tėvams tai buvo netikėta, skelbia BBC.

Kaip pranešta, Sofija dabar yra viena nuomojamame bute Minske.

Rusijos ambasada Minske, komentuodama galimybę atleisti nuo atsakomybės rusę Sofiją Sapegą po jos perkėlimo į namų areštą, teigė, kad neduoda prognozių.

Po sulaikymo Baltarusijos valstybinio televizijos kanalo STV eteryje buvo parodytas vaizdo įrašas, kuriame Sapega prisipažino, kad yra „Telegram“ kanalo „Juodoji Baltarusijos knyga“, skelbiančios saugumo pajėgų asmens duomenis, redaktorė. Pasak respublikos vidaus reikalų ministerijos, šis kanalas ir jo „dukteriniai“ kanalai regionuose Baltarusijoje pripažįstami ekstremistiniais.

Gegužės 23 dieną iš Atėnų į Vilnių skridęs „Ryanair“ lėktuvas skubiai nusileido Minsko oro uoste dėl pranešimo apie sprogmenį, kuris vėliau nepasitvirtino. Šiuo lėktuvu skrido Romanas Protasevičius, Baltarusijoje ekstremistiniu pripažinto Telegram kanalo „Nexta“ įkūrėjas. Minsko oro uoste tikrinant dokumentus, Protasevičius buvo sulaikytas.

Jam buvo iškelta baudžiamoji byla pagal kelis straipsnius, įskaitant straipsnį „masinių riaušių organizavimas“, jam gresia laisvės atėmimas iki 15 metų.

Sapega buvo sulaikyta kartu su Protasevičiumi. Pasak Rusijos užsienio reikalų ministerijos, ji įtariama padariusi nusikaltimus 2020 metų rugpjūčio – rugsėjo mėnesiais pagal kelis Baltarusijos baudžiamojo kodekso straipsnius.

SN inf.