A. Lukašenka Bresto tvirtovėje: savo tėvynės ir suvereniteto niekam neatiduosime

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: https://lebionka.blogspot.com/... 2021-06-24 15:36:00, skaitė 594, komentavo 0

A. Lukašenka Bresto tvirtovėje: savo tėvynės ir suvereniteto niekam neatiduosime

Baltarusijos žinių agentūra BELTApranešė, kad birželio 22 d. Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka per vainikų padėjimo ceremoniją prie Bresto tvirtovės-didvyrės memorialo pasakė: „Savo tėvynės ir suvereniteto niekam neatiduosime. Dar kartą sakau tiems, kurie dar nesuprato“.

„Dar kartą pasakysiu tiems, kas iki šiol nesuprato. Įsidėmėkite kartą ir visiems laikams: mes gimtos žemės, nepriklausomybės ir suvereniteto niekam neatiduosim. Mes bet kokiu atveju atsilaikysim! Tiesiog norėtume žmoniškai, kaip visada, slaviškai“, - pabrėžė Baltarusijos lyderis.

https://www.youtube.com/watch?v=35dVBm55wFA

Lukašenka nurodė, kad šiandien pasaulis neapsiriboja vien Europos Sąjunga.

"Planetoje yra pakankamai atsakingų šalių ir ištisų regionų, su kuriais ir toliau glaudžiai bendradarbiausime. Esame didžiosios kartos, kuri mums padovanojo gyvenimą, laisvę ir nepriklausomybę, paveldėtojai", - pabrėžė Prezidentas.

image.png

Šalies vadovas paragino baltarusius prisiminti tuos, kurie žuvo per karą ir dabar iš dangaus saugo jų palikuonis.

"Ši šventoji kariuomenė ir šiandien padeda mums išsaugoti mūsų brangią Baltarusiją. Pirmiausia ji mums padeda nepalaužiamo tvirtumo, drąsos ir nesavanaudiškumo pavyzdžiu, kuris buvo parodytas Didžiojo Tėvynės karo metu", - sakė Prezidentė.

"Šiandien mes šloviname mūsų žmonių žygdarbį, pagerbiame veteranus ir gedime aukų, lenkiame galvas prieš karo didvyrius ir nekaltas aukas. Atminkite: ši atmintis yra šventa ir nekintama, ir kol ją turėsime, tol gyvensime, gyvensime visada oriai, ne ant kelių. Taip yra, taip turi būti ir taip bus visada!" - apibendrino valstybės vadovas.

image.png

Didžiojo Tėvynės karo metais gyventojų skaičius Balarusijoje sumažėjo nuo 9 iki 6 milijonų. Tai labiausiai nuo karo nukentėjusi tauta pasaulyje.

Breste pasakytus Baltarusijos prezidento Lukašenkos žodžius turėtų išgirsti mūsų protą praradę kovotojai su artimiausiais kaimynais, su kuriais greta gyvenome tūkstančius metų. Visi milžiniški  nuostoliai dėl ES sankcijų Baltarusijai, už kurias babiausiai agitavo anūkas ir kt. neadekvatūs veikėjai, teks Lietuvos žmonėms, ES ir JAV jų nepadengs. 

Mano nuomone, tai ne kova už "demokratiją" Baltarusijoje, tai kova su lietuvių Tauta. 

Nuorodos:

https://www.belta.by/president/view/lukashenko-v-brestskoj-kreposti-my-rodnuju-zemlju-i-suverenitet-nikomu-ne-otdadim-447178-2021/

https://ru.wikipedia.org/wiki/Белоруссия_во_время_Великой_Отечественной_войны