Marionetės G. Landsbergis ir I. Šimonytė palaiko su mafija turintį ryšių Ž. Pavilionį?

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/mari... 2021-06-09 22:06:00, skaitė 734, komentavo 3

Marionetės G. Landsbergis ir I. Šimonytė palaiko su mafija turintį ryšių Ž. Pavilionį?

Po Žygimanto Pavilionio pasisakymų pokalbyje su Rusijos „prankeriais“, Gabrielius Landsbergis ir Ingrida Šimonytė neatsiribojo nuo Žygimanto Pavilionio išsakytų minčių, kad šie neva galvoja taip pat, kaip ir pats Pavilionis:

„Tu nekreipk dėmesio. Mes dabar Vyriausybė. Ingrida, mano premjerė, galvoja, kaip aš. Užsienio reikalų ministras galvoja kaip aš, mes pati didžiausia partija, pas mus parlamentinė respublika, o prezidentas – simbolinis. Ir viskas“, – kalbėjo Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Ž. Pavilionis.

Gabrieliaus Landsbergio palaikymas

„Šio pokalbio turinys gali būti vertinamas tik vienareikšmiškai – tai manipuliatyvi provokacija, kurios auka gali tapti bet kuris Lietuvos politikas. Pasitikiu Žygimantu Pavilioniu, o tai, kad jis buvo pasirinktas provokacijų taikiniu, matyt, rodo, kad jo darbas ir iniciatyvos erzina, yra neparankios Kremliui, o Lietuvos balsas yra girdimas pasaulyje bei itin nervina režimus Rytuose“, – sakė G. Landsbergis.

Opozicijos ir prezidento reakcija

Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininko Žygimanto Pavilionio komentarai iškraipant prezidento statusą silpnina Lietuvos pozicijas, teigia šalies vadovo Gitano Nausėdos atstovas spaudai.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos narys Robertas Šarknickas suabejojo, kad jis gali užimti Užsienio reikalų komiteto pirmininko postą:

„Paviešintame pokalbyje Pavilionis ir toliau daro gėdą tarptautinėje arenoje. Šį kartą jis peržengė visas įmanomas padorumo ribas: moko gyventi Sakartvelo piliečius, religinės bendruomenės “Romuva“ narius išvadino kagėbistais (beje, šiandien Europos Sąjungos Žmogaus Teisių Teismas mini šio politiko žodžius kaip neteisingai mestus kaltinimus). Vaizdo įrašo pabaigoje Ž. Pavilionis paragina apsišaukėlišką pašnekovą nekreipti dėmesio į prezidento Gitano Nausėdos požiūrį, nes valdo jų dauguma Seime. Reikia įsivaizduoti, ką jis prišneka apie Lietuvos Prezidentą ir neapsišaukėliams vakarų valstybėse“, – parašė jis savo paskyroje Facebook.

Šarkinickas taip pat išreiškė abejones, ar Pavilionis gali būti Užsienio reikalų komiteto pirmininku.

„Pirmas LR Seimo UR komiteto pirmininkas, kuris vos per pusę metų sugebėjo padaryti gėdos tarptautinėje arenoje ir tapo pajuokos objektu. Valdantieji, darykite išvadas, taip tęstis toliau negali“, — rašo Šarknickas.

Ž. Pavilionis pasipasakojo apie savo ryšius su mafija, pasakė kokia tikra G. Nausėdos simbolinė reikšmė bei pasidalino kitomis įžvalgomis. Jis taip pat įvardino, kas jį „sukūrė“:

Kas yra Žygimantas Pavilionis?

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partija gerai žinoma dėl griežtos antirusiškos retorikos ir rusofobiškų pareiškimų. Visų pirma, deputatai nuolat kalba apie „Rusijos grėsmę“ ir pavojų šalies nacionaliniam saugumui.

Pats Žygimantas Pavilionis atvirai remia protestų pajėgas postsovietinėje erdvėje. Šių metų vasarį Lietuvos politikas atsidūrė skandalo centre dėl savo kalbos Tbilisyje, kur grasino Gruzijai sankcijomis, jei bus sulaikytas pagrindinės opozicinės „Jungtinio nacionalinio judėjimo“ partijos lyderis Nika Melija.

Iraklis Garibašvilis, ministras pirmininkas iš valdančiosios „Gruzijos svajonės“ partijos, Pavilionio pareiškimus pavadino „nepriimtinais ir piktinamais“.


Vašingtono įgaliotinis Žygimantas Pavilionis

Po to Pavilonis buvo iškviestas į Seimo valdybą paaiškinti kelionės į Gruziją aplinkybių, o socialdemokratai paragino deputatą atsistatydinti. Daugelis politikų pasmerkė parlamentaro derybinį elgesį manydami, kad Pavilionis elgėsi neprofesionaliai ir pakenkė Lietuvos reputacijai.

BV inf.