Gitanas Nausėda Baltarusiją keičia į Gruziją

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/gita... 2021-06-08 18:04:00, skaitė 607, komentavo 1

Gitanas Nausėda Baltarusiją keičia į Gruziją

Nepavykus Baltarusijoje įvykdyti perversmo ir nuversti Aleksandro Lukašenkos, Gitano Nausėdos pajėgos „permetamos“ į Gruziją.

Birželio 10–12 dienomis Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda ir pirmoji ponia Diana Nausėdienė su oficialiu vizitu lankysis Sakartvele. Vizito tikslas – parodyti paramą Sakartvelo (Gruzijos) euroatlantinės integracijos siekiams, reformų įgyvendinimui ir demokratijos įtvirtinimui.

Vizito metu Prezidentas susitiks su Sakartvelo Prezidente Salome Zurabišvili, šalies Ministru Pirmininku Irakliu Garibašviliu ir Parlamento Pirmininku Kakhaberu Kuchava. Programoje taip pat numatyti susitikimai su vietos lietuvių bendruomene, Sakartvelo nevyriausybinių organizacijų atstovais.

Šalies vadovas su sutuoktine turėtų susitikti ir su Sakartvelo ortodoksų bažnyčios patriarchu Ilja II.

Planuojamas Prezidento apsilankymas prie Rusijos okupuotų teritorijų Pietų Osetijoje.

Poniai Dianai Nausėdienei numatyta atskira vizito programa. Ji dalyvaus monumento Antanui Vilkutaičiui-Keturakiui atidengimo ceremonijoje, lankysis Sakartvelo technikos universiteto Lietuvių kalbos, kultūros ir švietimo centre, rašytojos Birutės Jonuškaitės knygos „Ūsuota Levuko istorija“ pristatyme.

Tai pirmasis oficialus Prezidento Gitano Nausėdos vizitas į Sakartvelą. Su šios šalies Prezidente šalies vadovas buvo susitikęs 2019 m. jai lankantis Lietuvoje.

BV inf.