„Asiliukas“ G. Landsbergis V. Putiną ir A. Lukašenką sulygino su triušiu ir smaugliu

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/asil... 2021-05-31 21:50:00, skaitė 743, komentavo 1

„Asiliukas“ G. Landsbergis V. Putiną ir A. Lukašenką sulygino su triušiu ir smaugliu

Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis pakomentavo incidentą su „Ryanair“ lėktuvo skubiu nusileidimu Minske ir įvertino Rusijos ir Baltarusijos lyderių santykius.

Pasak Lietuvos URM vadovo, „Europa įrodė, kad gali veikti stipriai, vieningai ir greitai“. Landsbergis mano, kad situacija dėl lėktuvo nutupdymu Minske tapo „Europos problema“.

„Atvertėme naują puslapį Europos užsienio politikoje. Nemanau, kad tai yra trumpalaikis pokytis“, — pareiškė jis.

Kalbėdamas apie Baltarusijos lyderio Aleksandro Lukašenkos ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino santykius, Landsbergis juos prilygino „triušio ir smauglio šokiui“.

„Stebinčiam daugiau mažiau aišku, kas vyksta ir kas darosi. Mano nuomone, mąstymo seka, turėtų būti ta, kad mes nepripažįstame Lukašenkos režimo“, — pasakė Lietuvos užsienio reikalų ministras.

„Smauglys neieško draugo, o užkandžio“, — pridūrė jis.

Taip pat Landsbergis papasakojo, kad vyko ilgos derybos dėl ketvirtojo Baltarusijos sankcijų paketo.

„Procesas nebuvo greitas, diskusijos užtruko, bet procesas galėtų pasibaigti labai greitai. Sprendimas turėtų būti priimtas Europos Vadovų Taryboje. Klausimas yra ar iki birželio mėnesio vykstančio EVT būtų sutarta dėl papildomų sankcijų“, — pasakė URM vadovas.Lietuvos užsienio reikalų ministras pareiškė, kad bendradarbiavimas su Kinija, vadinamuoju 17+1 formatu skaldo Europą.“Europa turėtų ieškoti kitokio formato, bendraujant su Kinija“, — paaiškino jis.

https://youtu.be/IcyU_vCbAfQ

SN inf.