Vaidas Žemaitis. Režimo valdomoje Lietuvoje teisingumo nėra

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/vaid... 2021-05-27 16:44:00, skaitė 940, komentavo 2

Vaidas Žemaitis. Režimo valdomoje Lietuvoje teisingumo nėra

Valdančioji konservatorių partija (1999 metų spalio 29-ąją) baigė vykdyti vieną svarbių savo politinių užduočių – po aštuoniolikos derybų mėnesių į Lietuvos naftos ūkį atvesta strateginė investuotoja JAV bendrovė „Williams International“.

JAV bendrovė įsigijo trečdalį koncerno „Mažeikių nafta“, į kurį įeina Būtingės naftos terminalas, Mažeikių naftos perdirbimo gamykla bei Biržų „Naftotiekis“, akcijų ir teisę jį valdyti. Lietuvos Vyriausybės vardu sutartis pasirašė valdymo reformų ir savivaldybių reikalų ministras Sigitas Kaktys.

Tuomet generalinis prokuroras tvirtino, kad padaryta 500 mln. litų žala: „Tai – ne pasisavinimas, ne iššvaistymas, bet žalos padarymas piktnaudžiaujant įgaliojimais arba juos viršijant.“

Dėl šios sutarties buvo iškelta baudžiamoji byla, kurioje S. Kakčiui pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir tarnybinių įgaliojimų viršijimo. Byla buvo nutraukta dėl senaties.

2018.11.16 Nelaimė ketvirtadienio popietę įvyko kelyje Telšiai-Tirkšliai, netoli Balėnų kaimo. Mokinius iš mokyklos vežęs autobusas apie 15 valandą sustojo šalikelėje išleisti vienkiemyje gyvenančio pradinuko. Išlipęs iš autobuso berniukas bandė pereiti kelią, nes namai – kitoje kelio pusėje. Priešpriešiais 159 km/h lėkęs automobiliu „Volvo S 90“ S.Kaktys nepastebėjo į važiuojamąją dalį įžengusio vaiko ir jį mirtinai sužalojo.

2019.12.02 VšĮ Mažeikių ligoninė pradeda vadovauti naujasis direktorius – Sigitas Kaktys. Mažeikių rajono savivaldybės (toliau – Savivaldybės) meras Vidmantas Macevičius ir Savivaldybės administracijos direktorė Laima Nagienė sveikino naująjį vadovą, linkėdami kolektyvo palaikymo, bendro darbo ir susiklausymo. Taip pat vietos savivaldos vadovai padėkojo ilgamečiam ligoninės direktoriui Albinui Lidžiui ir linkėjo sėkmės kitame gyvenimo etape.

2021.05.26 Rezonansinę bylą išnagrinėjusi Telšių apylinkės teismo Mažeikių rūmų teisėja Jūratė Žemgulienė nusprendė su nukentėjusiaisiais susitaikiusį S.Kaktį nuo baudžiamosios atsakomybės atleisti ir bylą nutraukti.