Italai: pabėgėliai švaisto mūsų pinigus lošimų salonuose

Autorius: Sarmatas.lt Šaltinis: http://www.sarmatas.lt/09/ital... 2015-09-25 09:24:15, skaitė 3013, komentavo 0

Italai: pabėgėliai švaisto mūsų pinigus lošimų salonuose

Pinigai, kuriuos Italija kasdien išduoda migrantams, leidžiami ne kasdienėms reikmėms, o lošimų statymams, rašoma straipsnyje publikuotame laikraštyje Il Giornale.

„Su pilnu įsitikinimu galima tvirtinti: lėšos, kurias Italija kiekvieną dieną išskiria pabėgėliams, skiriamos ne išgyvenimui, cigaretėms ar dar kam nors panašiam. Jų gavėjai po daugelį valandų praleidžia lošimų centruose: sporto prognozių, loterijų ir t.t. Mokesčių mokėtojų pinigai statomi lošimuose.

Mes gi, esame įsitikinę, kad italai piliečiai džiaugtųsi galėdami sutaupyti 75 €urus į mėnesį, kurie metų bėgyje skiriami kiekvienam pabėgėliui, radusiam prieglobstį Italijos struktūrose. Apibendrinant, kalba eina apie 44 milijardus €urų į metus skiriamus 48 tūkstančiams pabėgėlių, išlaikomų laikinuose priėmimo centruose“, – rašo straipsnio autorius.

Pirmas pranešimas buvo gautas iš Giampiero Reguzzoni, mero pavaduotojo. „Aš mačiau juos nuosavomis akimis, – pasakojo Reguzzoni gegužę, – aš gėriau ten kavą, o ketvertas ar penketas pabėgėlių darė statymus“.

Iš visos šalies suteka liudijimai: išsilaipinę Italijoje pabėgėliai švaisto italų pinigus lošimams. Iš Kremonos atėjo pranešimas, kad miestiečiai nuvyko pas arkivyskupijos prieglaudos vadovybę su reikalavimu numatyti pabėgėlių kontrolę, kadangi jie pernelyg dažnai yra matomi lošimų salėse, praneša autorius.

Šiandien į Il Giornale laikraščio redakciją buvo atsiųstos naujos fotografijos, rašoma straipsnyje. Biellos miesto administracijos patarėjas Giacomo Moscarola pademonstravo nuotraukas ir pasakė: „Ypač šeštadieniais ir sekmadieniais antroje dienos pusėje jie visi atsiduria miestų centruose, kur galima daryti statymus“.

Iš tiesų, viskas taip ir vyksta. Imigrantai daro lošimų statymus su nuline rizika. Juk mokame tai mes“, pabaigia korespondentas.