Aidas Gedvilas: Tai, ko niekada nesužinosite iš žiniasklaidos... jeigu patys nedalyvavote „DIDŽIAJAME ŠEIMOS GYNIMO MARŠE 2021“ šį savaitgalį!

Autorius: Aidas Gedvilas Šaltinis: https://minfo.lt/seimu-gynimo-... 2021-05-19 12:07:00, skaitė 776, komentavo 0

Aidas Gedvilas: Tai, ko niekada nesužinosite iš žiniasklaidos... jeigu patys nedalyvavote „DIDŽIAJAME ŠEIMOS GYNIMO MARŠE 2021“ šį savaitgalį!

Nors žurnalistai visaip bandė sumenkinti savaitgalį vykusį renginį, skleidžiant ne tik tikrovės neatitinkančią informaciją, bet net ir demonstruojant nepagarbą Valstybei, kai giedant Himną - Vinco Kudirkos „Tautišką giesmę“, vienos žiniasklaidos priemonės atstovė nenutraukė savo pokalbio tiesioginiame eteryje, tačiau tiesos nuslėpti nepavyks. Pats dalyvavau „Didžiajame Šeimos Gynimo Marše“ ir noriu pasidalinti savo įspūdžiais:

- Visą renginį ir po jo mane lydėjo pasididžiavimo mūsų žmonėmis jausmas. Тai buvo pavyzdinis įvykis, pademonstravęs jo dalyvių brandą, sąmoningumą ir visuomeniškumą. Nepaisant kelių bandymų išprovokuoti renginio dalyvius, niekas provokacijoms nepasidavė o provokatoriai liko it musę kandę. Didžiausia pagarba mūsų Policijos Pareigūnams.

- Marše dalyvavo kelis kartus daugiau žmonių, nei buvo skelbta žiniasklaidoje. Mano vertinimu, maršo dalyviais galime vadinti visus, kurie atėjo išlydėti automobilių, motociklų kolonų, dalyvius laiminusius kunigus, piliečius, sveikinusius autostradoje nuo tiltų su trispalvėmis. O kur dar tūkstančių tūkstančiai renginį stebėjusių internetu: apsisprendusieji likti namuose dėl baimės užsikrėsti COVID-19 bei užsienio lietuviai, siuntę linkėjimus pasidabinę tautiniais kostiumais... Todėl mano supratimu, skaičiuoti reikėtų ne tik Vingio parke buvusius piliečius.

- Maršas tapo taikaus protesto etalonu, kokį per pastaruosius kelis dešimtmečius mažai kam pavyko organizuoti, tačiau kartu jis įžiebė raudoną lemputę arogantiškiems valdančiųjų partijų atstovams. Lietuvos žmonės sugebėjo pademonstruoti, jog kai valdžia juos ignoruoja, primeta jiems savo valią, nenorą su jais kalbėtis ir klausyti, žmonės sugeba patys paimti iniciatyvą į savo rankas ir pareikšti valdžiai kas juos netenkina. Dar kartą įsitikinome visi, kad kai iškyla grėsmė pamatinėms bendražmogiškoms vertybėms, mūsų Tauta sugeba atsistoti ir jas apginti.

- Paklausiau viešųjų ryšių specialisto kodėl žiniasklaidoje po renginio taip menkai ir neobjektyviai buvo atspindėti įvykiai. Tuo tarpu LGBT keliasdešimties žmonių sambūris užėmė daugiau ploto, nei keliasdešimties tūkstančių žmonių taikus protestas. Ir jis nedvejodamas atsakė: „Rodė tuos, kas mokėjo pinigus“. Tai iki ko nusivažiavo žiniasklaidos priemonės, kurioms net tokio masto Šeimų šventė netapo įvykiu?..

Didžiuojuosi, Gerbiu ir Myliu mūsų nuostabius Žmones ir mūsų Lietuvą! Vardan tos!