Kinija su Rusija nepalieka JAV jokių šansų laimėti karo

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/kini... 2021-05-10 12:07:00, skaitė 497, komentavo 4

Kinija su Rusija nepalieka JAV jokių šansų laimėti karo

JAV yra pasmerkta nesėkmei, jei Rusija ir Kinija sujungs jėgas į „beviltišką kovą su priešu“, rašo „Global Times“.

Leidinyje pažymima, kad naujoji JAV administracija labai stengiasi nukreipti ne tik JAV , bet ir Europos visuomenę prieš Kiniją, taip pat prisideda prie konfrontacijos židinių augimo pasaulyje.

„Jungtinės Valstijos tikisi sukurti esminį pasipriešinimą pasaulinėms tendencijoms, kurių pagalba galės priverstinai organizuoti pasaulio tvarką, kurioje dominuoja Vakarų šalys, išskyrus Kiniją ir Rusiją“, —  rašo žiniasklaida.

Tačiau kinai pataria JAV „nežaisti strateginio žaidimo su ugnimi“ ir perspėja, kad dabartinė Rusijos ir Kinijos galia yra daug didesnė nei buvusio TSRS ir Rytų Europos šalių karinio bloko.

Pažymima, kad šiuo metu Rusija ir Kinija laikosi strateginių apribojimų, tačiau jei kuri nors šalis panorės jiems priešintis kurstydama JAV, jas ištiks nelaimė.

„Strateginė Kinijos ir Rusijos vienybė pirmiausia bus nukreipta prieš amerikiečių hegemoniją. Kitos jėgos neturėtų susierzinti ir manyti, kad JAV visada yra už jų nugarų“, — aiškina leidinys.

 

Šiuo klausimu autorius ragina stengtis kiek įmanoma subalansuoti Pekino ir Vašingtono santykius, taip pat imtis kurso, kaip sumažinti konfrontaciją su Rusija.

SN inf.