Karolis Venckus. Mano mamai prokuroras Jakutis siūlo 2 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę

Autorius: Karolis Venckus Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/karo... 2021-05-05 10:12:00, skaitė 3655, komentavo 43

Karolis Venckus. Mano mamai prokuroras Jakutis siūlo 2 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę

Darius Jakutis, nuslėpė vaizdo įrašą nuo JAV, tačiau Jungtinės Amerikos Valstijos vis tiek atmetė 35 iš 39 jo surašytų nesąmoningų kaltinimų.

Mano mamą parvežus į Lietuvą, Jakutis visiems Lietuvos žmonėms melavo, kad neva 35 kaltinimai buvo atmesti dėl „skirtingų JAV ir Lietuvos teisinių sistemų“. Nesuprantu, kaip šitam melagiui ne gėda stovėti prieš kameras „įjungus durnių“ ir aiškinti, kad tvirkinimas, kriminalinis susivienijimas, piktnaudžiavimas globėjo teisėmis nėra nusikaltimai Amerikoje. Jis turbūt Lietuvos žmones laiko visiškai durnais…

Jakutis tapo ir pirmuoju Lietuvos prokuroru (sveikinimai jam), kurio vardas pateko ne tik į 3 JAV Kongreso įstatymo projektus, bet ir kurio veiksmai buvo aptarti Helsinkio Žmogaus Teisių Komisijoje.

Jakučiui nesvarbu, kad Baudžiamojo kodekso 55 straipsnyje numatytos bausmių skyrimo taisyklės nurodo , kad asmeniui, pirmą kartą teisiamam už neatsargų arba nesunkų ar apysunkį tyčinį nusikaltimą, teismas paprastai skiria su areštu arba terminuotu laisvės atėmimu nesusijusias bausmes.

Šitas cinikas dar drįso priekaištauti mano mamai teisme, kad ji nesigaili už neva jos padarytus nusikaltimus. Gal Jakutis atsiprašys mano mamos, kad sukurpęs jai niekuo nepagrįstus kaltinimus, kurie vėliau buvo panaikinti JAV teismo, planavo mano mamą pasodinti dvidešimčiai metų į kalėjimą.

Bandžiau prokuratūros svetainėje sužinoti daugiau iš kur tamsta Jakutis griebiasi įkvėpimo, tačiau prokuratūros puslapyje nurodytas tik jo telefono numeris ir el. pašto adresas. Jeigu prokuratūra šią informaciją nurodo, turbūt neprieštaraus, jeigu susirūpinę piliečiai paskambins ir parašys ponui Jakučiui pasiteirauti apie bylos eigą?