Vengrų kariuomenei ir policijai leista šaudyti į migrantus guminėmis kulkomis

Autorius: Sarmatas.lt Šaltinis: http://www.sarmatas.lt/09/veng... 2015-09-24 08:45:52, skaitė 3324, komentavo 0

Vengrų kariuomenei ir policijai leista šaudyti į migrantus guminėmis kulkomis

Vengrijos parlamentas, pirmadienį, rugsėjo 21 dieną išplėtė kariuomenės ir policijos įgaliojimus. Kaip pažymi France-Presse, kalba eina apie priemones, nukreiptas prieš migrantus, kurie per Vengriją bando patekti į Vokietiją ir kitas Europos Sąjungos šalis.


- Kas čia pirmas eilėje į jEvrosojūzinį rojų?

Iš dalies, pagal naują įstatymą, kariuomenė ir policija galės naudoti prieš pabėgėlius, bandančius nelegaliai patekti į Vengrijos teritoriją, neletalinius ginklus – šaudyti į juos guminėmis kulkomis.

Mūsų pasienis yra pavojuje. Vengrija ir visa Europa yra pavojuje. Jie nesibeldžia į mūsų duris, jie jas išspiria“, – pareiškė Vengrijos vyriausybės vadovas Viktoras Orbanas.

Anksčiau šalies valdžia nurodė pastatyti 175 km ilgio užtvaras išilgai Vengrijos ir Serbijos pasienio, o taip pat pareiškė apie savo pasirengimą pastatyti užtvaras pasienyje su Rumuniją.

Išskyrus rugsėjo 15, Vengrijoje įsigaliojo naujas įstatymas, baudžiantis 3 metams kalėjimo už neteisėtą sienos perėjimą.

Vengrų vyriausybės duomenimis, šiais metais į šalį atvyko virš 200 tūkstančių migrantų, kurie per Vengriją bando pasiekti Vakarų Europą.