„Šeimų maršas“ – politinės partijos renginys?

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/seim... 2021-04-29 19:09:00, skaitė 4038, komentavo 10

„Šeimų maršas“ – politinės partijos renginys?

Smagu, kad pagaliau išaiškėjo, kas stovi už stipriai apkalbamo ir kritikuojamo „Šeimų maršo“. O stovi Lietuvai „nusipelnę“ politikai, tiksliau, politinė partija „Nacionalinis susivienijimas“. Vienas iš aktyviausių „Šeimų maršo“ organizatorių Algimantas Rusteika tikrai labai stengiasi ir daro viską, kad prie maršo nepriliptų jokios mūsų šaliai nedraugiškos jėgos ar įtartini visuomenininkai.

Pagaliau galime drąsiai pareikšti, kad renginio pagrindinis (ideologinis) rėmėjas nėra Vitas Tomkus ar Audrius Butkevičius. Už viso šito stovi kur aukštesni ir garbingesni asmenys. Net neabejojome, kad „Šeimų maršui“ į pagalbą stos ir Vytautas Landsbergis, o teisingiau, jau veikianti jo „atsarginė“ partija „Naciūanalinis susivienijimas“.

Ar tai blogai? Ne, žinoma, kad neblogai, tik gaila tų, kurie dar iki šiol nesuprato, kodėl renginio organizatoriai juos atstūmė. Atsakymas duotas, o daugiau apie tai, kaip viskas vyko, sužinosite po maršo, nes nenorime kad maršas nepavyktų. Tik, mūsų manymu, „Šeimų maršas“ negali tapti „Naciūanalinio susivienijimo“ renginiu.

Gavau atsakymus ir aš, kodėl nei organizatoriai, nei Vitas Tomkus su Audriumi Butkevičiumi nenori kalbėti apie priežastis, iš kur visas šitas brudas mums yra primetamas, prieš kurį mes kovojame. Tiek Audrius Butkevičius, tiek visi kiti organizatoriai yra Europos Sąjungos ir JAV garbintojai. Be galo sunku kalbėti su žmonėmis, kurie nenori matyti priežasčių ir žmones veda į kovą ne prieš priežastį, bet kviečia kovoti su pasekmėmis.

2020 metais rinkimuose į LR Seimą „Nacionalinio susivienijimo“ partijos sąrašą vedė jos pirmininkas, filosofas, prof. V. Radžvilas. Antrasis partijos sąraše – dabartinis Žemės ūkio rūmų vadovas ir verslininkas Arūnas Svijotus. Trečiasis numeris sąraše – politologas, Vilniaus universiteto doktorantas ir patriotinio jaunimo sambūrio „Pro Patria“ kūrėjas Vytautas Sinica, ketvirtasis – publicistas, verslininkas ir žinomas Kauno visuomenininkas Algimantas Rusteika. Penktasis – Varėnos rajono tarybos narys, chemikas ir jaunas ūkininkas Martynas Katelynas.

Algimantas Rusteika:

Atsiribojame nuo visų neaiškios reputacijos, pseudopatriotinėmis pažiūromis pagarsėjusių veikėjų ir kito visuomenėje esančio antivalstybinio gaivalo, siekiančio prisiplakti prie mūsų organizuojamos protesto akcijos ir bandančių ją kompromituoti visuomenės akyse.

Partijos pirmininko Vytauto Radžvilo komentaras dėl šeimų maršo:

Geranoriškas priminimas

Nacionalinio susivienijimo Valdybos pareiškimas dėl Šeimų maršo yra grindžiamas geranoriška ir kartu reikliai dalykiška nuostata, kylančia iš sąjūdinės patirties. Ji moko ir įspėja: vykstant sunkiai politinei kovai dėl Lietuvos išlikimo klysti yra neleistina prabanga. Gerų norų ir kilniausių tikslų nepakanka pasiekti pergalei. Būtina ir politinė išmintis. Todėl pareiškimu solidarizuojamasi su Tautos siekiu apginti prigimtinę šeimą ir kartu primenama: milžiniškas ir pasiaukojamas daugybės žmonių darbas gali būti paleistas vėjais, jeigu pamirštama seniai žinoma tiesa: šaukštas deguto gali sugadinti ir didžiausią statinę medaus. Tas šaukštas deguto — visas pastangas galintys diskredituoti ir sugriauti vos keli prastos reputacijos ar siekiantys neaiškių tikslų prisiplakėliai. Viliamės būti išgirsti.

Vaidas Žemaitis

Kviečiu visus dalyvauti „Šeimos marše“ ir neleiskime jo nusisavinti į Seimą trokštantiems papulti politikams. Susitiksime marše.