Lukašenka pranešė apie prieš jį ir jo sūnus rengtą pasikėsinimą

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: https://lebionka.blogspot.com/... 2021-04-19 19:30:00, skaitė 2212, komentavo 25

Lukašenka pranešė apie prieš jį ir jo sūnus rengtą pasikėsinimą

Lukašenka agentūrai BELTA vakar pasakė, kad prieš jį ir jo sūnus buvo rengiamas pasikėsinimas. Pasikėsinimą, prezidento žodžiais, kuravo užsienio specialiosios tarnybos.

Žurnalistai paklausė A.Lukašenkos apie galimą užsienio šalių dalyvavimą įvykiuose Baltarusijoje, ypač apie kelių asmenų sulaikymo Maskvoje detales.

https://www.youtube.com/watch?v=52sKZ-Q2IhM

"Kodėl apie tai nekalbu? Nes tai tiesiogiai susiję su manimi ir mano vaikais. Jei pastebėjote, dažnai sakydavau: mes būsime sučiupti, tai dar ilgai, jie nepaliks mūsų ramybėje, mes dar daug ko nežinome. Dabar žinome daugiau, bet žinome ne viską. Bet aš atspėjau", - sakė valstybės vadovas.

Aleksandras Lukašenka pabrėžė, kad Baltarusijai nepavyko surengti sukilimo, o paskui "šliaužiančio perversmo". "Ką jie dabar gali padaryti? Tai vėl jų frazė: viskas priklauso nuo Lukašenkos, mes turime jį nuversti. Mano užduotis - užtikrinti, kad jiems tai nepavyktų. Tai yra mano pagrindinė užduotis. Artimiausiu metu priėmiau sprendimą, dabar jį įforminame ir aš jį paskelbsiu. Tai bus vienas svarbiausių mano sprendimų per ketvirtį amžiaus, kai einu prezidento pareigas. Tai bus labai rimta. Taigi net jei manęs nebus, liaudiškai tariant, "per mano lavoną", jiems nepavyks. Priėmiau sprendimą. Dabar turiu tai įforminti. Greičiausiai tai bus prezidento dekretas", - sakė Baltarusijos vadovas.

"Antrasis dalykas, kuris apskritai nepriimtinas. Nenoriu kalbėti apie save, savo šeimą, vaikus. Tačiau jie planavo grobti vaikus. Jie planavo pagrobti vieną vaiką, kaip paaiškėjo, ir antrąjį. Įmesti juos į kalėjimą. Beje, jie paruošė kalejimą Gomelyje. Sulaikėme grupę, kuri parodė, kaip viskas buvo suplanuota", - sakė valstybės vadovas. - Tada sužinojome, kad dirba užsienio žvalgybos agentūros. Greičiausiai Centrinė žvalgybos valdyba, FTB. Nežinau, kas iš amerikiečių ten dirbo... Sužinojome, kad jie norėjo atvykti į Minską ir imtis organizuoti pasikėsinimus į prezidentą ir vaikus.

Aleksandras Lukašenka teigė, kad Rusija ir kitos šalys buvo įspėtos atitinkamais kanalais. "Neduok Dieve, bus griežtas atsakas", - pabrėžė Baltarusijos vadovas.

Dėl rengiamų veiksmų prieš prezidentą ir jo šeimą atskleidimo Aleksandras Lukašenka nurodė KGB perduoti atitinkamą informaciją žiniasklaidai, kad ji būtų parodyta eteryje.

Vis dėlto valstybės vadovas pasidalijo kai kuriomis detalėmis: "Mes juos pagavome Maskvoje, jie bijojo (vykti tiesiai į Minską. -BELTA pastaba) vykti po to, kai mes suėmėme kelias grupes, kurios čia ginklus vežė, slaptavietėse paslėpė. Iš JAV atskrido – agentūra. Jo pavardė yra kažkoks Zenkovičius (kalbama apie Jurijų Zenkovičių - BELTA pastaba). O kas dar yra? Turėjome Fedutą (Aliaksandrą Fedutą -BELTA komentaras). Paskui pradėjome žvalgytis plačiau - Kostusevas (Grigorijus Kostusevas -BELTA pastaba) ten pasirodė, tiesa, mažiau. Jis nebuvo Maskvoje, su juo susitikome čia. Ir daugybė kitų. Šiandien jie jau yra žinomi, todėl galime pasakyti šiek tiek daugiau informacijos.

Aleksandro Lukašenkos teigimu, Rusijos vadovybės ir Rusijos federalinės saugumo tarnybos buvo paprašyta padėti sulaikyti įtariamąjį Maskvoje. "Aš paprašiau Rusijos prezidento, o Tertelis (KGB pirmininkas Ivanas Tertelis) - jo kolegos Aleksandro Bortnikovo, FSB. Ir mes juos ten nuvežėme. Mūsų komanda - 11-12 žmonių - išvyko", - sakė prezidentas.

Aleksandras Lukašenka nedviprasmiškai perspėjo visus opozicionierius: "Neduok Dieve, kad jie paliestų mano vaikus, kurie su tuo neturi nieko bendra! Neduok Dieve, ne tik mano, bet ir tavo! Matote, buvau kantrus, laukiau, nubrėžiau sau raudonas linijas, jas atitraukiau. O dabar mes ketiname juos nugalėti taip smarkiai, kad jie nebus patenkinti.

"Mane stebina kitas dalykas: kodėl amerikiečiai taip elgiasi. Nes niekas, išskyrus aukščiausius politinius lyderius, negali nustatyti užduoties pašalinti prezidentą, nepamirškite. Niekas kitas, tik jie, jokios specialiosios tarnybos, - pažymėjo Baltarusijos vadovas. - Pasakysiu daugiau. Esu dėkingas Putinui. Kai jis kalbėjosi su Baidenu, uždavė jam šį klausimą. Burbuliavimas - ir nė vieno atsakymo! Vladimiras Vladimirovičius man paskambino ir papasakojo apie tai, kai atvykau iš Azerbaidžano.

Baigdamas Prezidentas atsiprašė už savo emocionalumą, paaiškindamas tai taip: "Nes tai jau peržengė ribas. Niekas daugiau to netoleruos."

image.png

Kaip šiandien informavo RT, Rusijos federalinė saugumo tarnyba pranešė, kad grupė sąmokslininkų planavo įvykdyti tariamą valstybės perversmą Baltarusijoje. FSB pareigūnai kartu su kolegomis iš Baltarusijos KGB užkirto kelią įsibrovėliams. Agentūros duomenimis, sąmokslininkai primygtinai reikalavo fiziškai pašalinti respublikos vadovybę, taip pat planavo užgrobti televizijos centrus. Specialiųjų tarnybų teigimu, pagrindinis sąmokslininkų tikslas buvo pakeisti Baltarusijos konstitucinę santvarką.

Rusijos federalinė saugumo tarnyba pranešė apie planuoto perversmo Baltarusijoje prevenciją. Specialioji operacija buvo vykdoma kartu su respublikos KGB. Pasak teisėsaugos, sąmokslininkai planavo nužudyti Baltarusijos vadovą.

"Buvo sustabdyta dvigubą JAV pilietybę turinčio Jurijaus Leonidovičiaus Ziankovičiaus ir Baltarusijos piliečio Aleksandro Fedutos neteisėta veikla. Jie planavo Baltarusijoje įvykdyti karinį perversmą pagal "spalvotųjų revoliucijų" scenarijų, įtraukiant vietos ir Ukrainos nacionalistus, taip pat fiziškai nušalinti prezidentą Aleksandrą Lukašenką", - pranešė Rusijos federalinė saugumo tarnyba.

Pažymima, kad iš Baltarusijos pusės gautos "aktyvios informacijos" dėka tapo žinoma apie Žiankovičiaus ir Fedutos pasirengimą ginkluotam sukilimui.

FSB duomenimis, užpuolikai savo planus aptarė vienoje iš interneto žinučių tarnybų. Vėliau jie surengė susitikimą Maskvoje, į kurį pakvietė opoziciškai nusiteikusius Baltarusijos ginkluotųjų pajėgų generolus.

Vėliau FSB paaiškino, kad Ziankovičius atvyko į Maskvą "po konsultacijų JAV ir Lenkijoje. Susitikimas įvyko privačiame sostinės restorano kabinete.

Sąmokslininkų planuose buvo numatyta užimti radijo ir televizijos centrus, kad galėtų transliuoti savo kreipimąsi į žmones, blokuoti respublikos sostinėje esančius valdžiai lojalius vidaus kariuomenės ir riaušių policijos dalinius.

Tuo pat metu, pasak FSB, jie planavo visiškai atjungti Baltarusijos elektros energijos tiekimo sistemą, kad apsunkintų teisėsaugos institucijų veiksmus.

Agentūros duomenimis, kai kurios ginkluotos grupuotės ("partizanai"), įsikūrusios vadinamosiose paslėptose bazėse, turėjo pradėti aktyvų etapą. Rusijos saugumo pajėgų duomenimis, opozicionieriai kariniam perversmui pasirinko gegužės 9 d. datą.

"Galutinis tikslas buvo pakeisti konstitucinę santvarką, panaikinant prezidento postą ir patikint vadovavimą šaliai "nacionalinio susitaikymo komitetui". Tuo pat metu Žiankovičius planavo tapti šalies parlamento ir teisinės sistemos "kuratoriumi", o Feduta norėjo užsiimti politinėmis reformomis ir ideologiniu darbu", - pasakojo FSB.

Vėliau sąmokslininkus sulaikė Rusijos saugumo institucijos ir perdavė juos Baltarusijos partneriams, pranešė FSB.

Nuorodos:

https://www.belta.by/president/view/lukashenko-zajavil-o-gotovivshemsja-na-nego-i-synovej-pokushenii-437698-2021/

https://russian.rt.com/ussr/article/853939-fsb-belorussiya-gosperevorot

 Jūsų dėmesiui trumpas komentaras apie šią situaciją, kuri tapo viso civilizuoto Vakarų pasaulio gėdos dėme:

https://youtu.be/s6JLSI1MuRA