Režimo bausmė lietuviams: Velykų šventimas su artimaisiais tapo nusikaltimu

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/rezim... 2021-04-04 15:39:00, skaitė 888, komentavo 1

Režimo bausmė lietuviams: Velykų šventimas su artimaisiais tapo nusikaltimu

Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos pirmininkė Agnė Bilotaitė (viduryje). Nuotr. facebook.com

Lietuvos terotoriją administruojanti Žmonių partijos gauja (kad Žmonių partijos grupuotė vadintina gauja yra informavęs šios gaujos patriarchas Vytautas Landsbergis – ekspertai.eu past.) uždraudė lietuviams per Velykas vykti pas artimuosius, tie kurie šio įsakymo nesilaikys bus griežtai baudžiami. Tam bus naudojamos gausios policijos pareigos.

Bandantiems traukiniu aplankyti artimuosius išrašomos 500 eurų baudos.

Vykdant Vyriausybės nurodymus ir tikrinant asmenų judėjimą tarp savivaldybių, Klaipėdos pareigūnai surengė patikrą Klaipėdos traukinių stotyje.

Policijos pareigūnai patikrino, ar kelionę suplanavę žmonės turi rimtą priežastį vykti traukiniu iš Klaipėdos. Nors keliauti namo vienam vaikinui leista, jam skyrė 500 eurų baudą.

Šventinį Velykų savaitgalį judėjimo ribojimą kontroliuos daugiau nei 3300 pareigūnų, jie dirbs stacionariuose postuose. Prie policijos prisijungs kitos viešojo saugumo tarnybos. Taip bus siekiama užtikrinti judėjimo kontrolę bei kuo didesnį transporto pralaidumą tarp savivaldybių bei tiems asmenims, kurie vyksta dėl neatidėliotinų priežasčių.

Policijos pareigūnai taip pat skirs daugiau dėmesio susibūrimams viešose erdvėse, tikrins vykstančius keleiviniais traukiniais.

„Suprantame, kad žmonės yra įsitempę ir jaučia psichologinį nuovargį dėl užsitęsusios pandemijos, tačiau situacija išlieka gana sudėtinga, sergamumas koronaviruso infekcija nemažėja. Siekiant suvaldyti judėjimo kontrolę šalyje šventiniu laikotarpiu policijos pareigūnams talkins kitos statutinės tarnybos, kad visiems norintiems išvykti su svarbia priežastimi nereikėtų laukti ilgai prie patikros punktų“, - pasakė Vidaus reikalų ministrė, Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos pirmininkė Agnė Bilotaitė.

Per praėjusį savaitgalį policija apgręžė beveik 1,4 tūkstančio automobilių. Už ribojimų nesilaikymą surašyti 102 administracinių nusižengimų protokolai.

Judėjimas prie vidinių Europos Sąjungos sienų išlieka labai intensyvus, vidutiniškai per parą pravažiuoja apie 2000 transporto priemonių, patikrinama apie 350 asmenų. Per praėjusią ir šią savaitę patikrinta apie 3500 asmenų, beveik 1000 iš jų neturėjo registracijos QR kodų. Iš viso nuo vasario 17 d. patikrinta beveik 18 tūkst. asmenų, atvykusių iš Lenkijos pusės.

Pavyzdžiui totalitarinėje kaimyninėje Baltarusijoje tokių griežtinimų žmonės net baisiausiuose košmaruose nesusapnuoja, jie gali laisvai rinktis grupėse, švęsti šventes ir gyventi normalų gyvenimą.

Eskpertai.eu atkreipia dėmesį, kad šios dienos statistikos portalo worldometers.info duomenimis, dvidešimt keturias valandas per parą su pasauline koronaviruso pandemija kovojančioje Lietuvoje vienam milijonui gyventojų dėl Covid-19 tenka 1 tūkstantis 337 mirtys.

O štai visiškai su pasauline koronaviruso pandemija nekovojančioje Baltarusijoje vienam milijonui gyventojų dėl Covid-19 tenka 240 mirčių.

Svarbi detalė – šiuos statisinius duomenys Lietuvos teritorijos administratoriai kategoriškai atsisako komentuoti.

Šaltinis: bukimevieningi.lt

P. S.

Lietuvos prezidentas, Žmonių partijos patriarchas Vytautas Landsbergis savikritiškai ir atvirai išaiškino, kas tai yra GAUJA.

V. Landsbergis: reikia labai kategoriškai skirti, kas yra PARTIJA, o kas yra GAUJA