Neringa Venckienė apie MELAGĮ Valdą Adamkų: Ko norėti ir tikėtis iš kitų Lietuvos piliečių, jeigu asmuo, buvęs Lietuvos Respublikos Prezidentu, viešai meluoja?

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/neri... 2021-03-22 14:34:00, skaitė 1652, komentavo 3

Neringa Venckienė apie MELAGĮ Valdą Adamkų: Ko norėti ir tikėtis iš kitų Lietuvos piliečių, jeigu asmuo, buvęs Lietuvos Respublikos Prezidentu, viešai meluoja?

Neringa Venckienė socialinio tinklo „Fcebook’ paskyroje Valdą Adamkų išvadino melagiu.

Ko norėti ir tikėtis iš kitų Lietuvos piliečių, jeigu asmuo, buvęs Lietuvos Respublikos Prezidentu, viešai meluoja?

Buvęs Prezidentas Valdas Adamkus pareiškė esąs tikras, kad Lietuvoje neveikė slaptas CŽV kalėjimas.

Tiek Jungtinių Amerikos Valstijų Vyriausybė, tiek Europos Žmogaus Teisių Teismas pripažino, kad Lietuvoje buvo CŽV kalėjimas, skirtas įtariamų terorizmu asmenų laikymui ir kankinimui, – parašė Neringa Venckienė

2019 metų pavasarį Strasbūro teismas pripažino, kad Lietuvoje 2005–2006 metais veikė slaptas CŽV kalėjimas, kuriame buvo laikomi ir kankinami terorizmu įtariami žmonės. Teismas taip pat padarė išvadą, kad Lietuvos valdžios institucijos žinojo apie netinkamą elgesį su žmonėmis. Lietuva bandė apskųsti EŽTT sprendimą, tačiau skundas buvo atmestas.

Lietuva sumokėjo Europos Žmogaus Teisių Teismo (EŽTT) priteistą 130 tūkst. eurų kompensaciją palestiniečiui, kuris kalėjo CŽV kalėjime Lietuvoje.

Europos žmogaus teisių teismas (EŽTT) paskelbė, kad Lietuvoje veikė slaptas CŽV kalėjimas, kad Lietuvos pareigūnai apie tai žinojo. Paskelbta ir tai, kad Lietuvos pareigūnai žinojo, kad šiame kalėjime neteisėtai laikomi žmonės buvo nuolat kankinami.

Su dokumentais galite susipažinti čia: DOKUMENTAI

BV inf.