Parapijiečio trigrašis

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2021-03-19 15:27:00, skaitė 2119, komentavo 14

Parapijiečio trigrašis

JAV prezidentas Džo Baidenas intervių pasisakė apie Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną tokiu stiliumi, tonu ir žodžiais, kokius šerifai paprastai naudoja kalbant su nusikaltėlius amerikoniškuose filmuose. Na, gal jis galutinai išprotėjo ir pasiklydo erdvėje. O galbūt pablogėjimas dar tik priekyje laukia. Kaip ten bebūtų, kadangi niekas iš Amerikos neatsiprašė už savo sunkiai su sergančia galva, nusenusį prezidentą, niekas iš tų atsakingų asmenų, kurie turėtų jį prižiūrėti, kad jis neapsimyžtu ir negriuvinėtu viešumoje, tai, kas pasakyta, yra laikoma oficialia šios šalies vadovybės pozicija Rusijos fedracijos vadovybės atžvilgiu. Ir priimti tai reikia Rusijai rimtai, nes visos raudonos linijos yra peržengtos.

Oficialūs asmenys, ypač pirmieji, todėl taip ir vadinami, nes ant jų gula atsakomybė už viską, ką jie daro, ir už viską, ką jie pasako. Jei jie dėl sveikatos ar amžiaus to jau nebesupranta, tai jiems nedera užimti aukštų pareigų, atstovauti savo šaliai ir kalbėti jos vardu. Ir čia, kalbant apie ypatingą chamiškumą Putino adresu, Baidenas nėra pirmas. Galima prisiminti senatorių Makkeiną,  tas taip pat buvo grubus Putino atžvilgiu. Bet jis bent jau nebuvo prezidentas ir nuo Vietnamo karo gyveno su smarkiai kontūzyta galva. Beje, įprastame, istoriškai priimtiname bendravimo šiame pasaulyje tarp aukščiausių pareigūnų režime, Baidenas kol kas prisišnekėjo minimaliai bent jau diplomatinių santykių nutraukimui. O galbūt ir visai padoriam karui.

Kitas reikalas, kad šiandieniniame pasaulyje nėra priimta taip reaguoti. Vėlgi, Putinas yra stebėtinai santūrus žmogus: ne koks nors ten armėnas Pašinianas, ne kažkoks gruzinas Saakašvilis, ne klounas  Zelenskis ir jau tikrai ne Obama, Trumpas ar ten Baidenas. Ir tai suprantama: juk kada beždžionė, sėdinti ant medžio šakos, cypdama, mėtosi savo šūdais, tai ką, nejaugi reikia rinkti ir mėtyti jai tą šūdą atgal, aukštyn? Nors pykštelėti į tą banderlogą ir labai norisi. Ir štai čia galima pažymėti, kad mojuojanti sankcijomis, kaip durnelis išpaišytu maišu, visus pamokanti, nukreipianti, kaltinanti ir įžeidinėjanti visus aplinkinius Amerika, bendrai paėmus, yra nepaprastai pažeidžiama. Ir daugelyje vietų ... Čia Rusijai reikia tik priimti sprendimą ir pradėti tinkamai ir nuosekliai reaguoti.

Mažai, tiesą sakant, tada ten niekam nepasirodys. Didelė sistema - trapi sistema. Amerikonai jau ir taip raunasi,  tarp kitko dar ir kiek metų.

Kiek jie yra skolingi visam pasauliui už savo niekšybes! Be to, su palūkanomis, susietomis su infliacija ir kainų indeksu ... 

Skolos turi būti sumokėtos.