Žurnalistinės „presstitucijos perykla“ ir jos suteneris Džordžas Sorošas

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/zurn... 2020-11-30 18:11:00, skaitė 382, komentavo 0

Žurnalistinės „presstitucijos perykla“ ir jos suteneris Džordžas Sorošas

Šį kartą apie nekaltą „Lietuvos žurnalistikos centro“ „prasidėjimą“. Tai tokia „perykla“, kur užauga „laisvi ir nepriklausomi“ žurnalistai. Apie nekaltą „Lietuvos žurnalistikos centro“ prasidėjimą pradėta kalbėti nuo 1995 metų, kai jį įsteigė „Atviros Lietuvos fondas„, kurio steigėjas visiems gerai žinomas milijardierius, spekuliantas ir politinis aktyvistas, kai kuriose šalyse paskelbtas persona non grata Džordžas Sorošas (George Sorosas).

Lietuvos žurnalistikos centrą 1995 m. įkūrė Atviros Lietuvos fondas, kurio steigėjas – George‘as Sorosas. Jam iškeltas uždavinys edukuoti naują žurnalistų kartą regionuose ir nacionaliniu mastu, diegti demokratiškos ir nuo interesų bei politinės konjunktūros nepriklausomos žurnalistikos vertybes, teikti ekspertines įžvalgas kuriant žiniasklaidos įstatymus.

Atviros Lietuvos Fondas, kuris tapo Džordžo Sorošo — visų „spalvotųjų revoliucijų“ ne tik buvusiose Sovietų Sąjungos šalyse, bet ir pasaulyje, protėvio — vizitine kortele. Tie, kurie bando apie šią „peryklą“ informuoti visuomenę, tuoj pat gauna amžiną žymę „prorusiškas agentas — Lietuvos valstybės priešas“.

Pažiūrėkime, ką gi ši „perykla“ mums „išperėjo“ ir iki šiol globoja: 

„Lietuvos žurnalistikos centras“ dabartinė vadovė Džina Donauskaitė. Buvę vadovai Dr. Aurelija Juodytė. Socialinių mokslų daktarė, ryšių su visuomene ekspertė. Dr. Deimantas Jastramskis. Socialinių mokslų daktaras, docentas Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultete, mokslininkas. Renita Paleckienė. Ryšių su visuomene ekspertė. Laimonas Tapinas (Andriaus Tapino tėvas). Žurnalistas, žurnalistikos dėstytojas.

Jų komandą sudaro žinomi žurnalistai, vyriausieji redaktoriai, žiniasklaidos priemonių savininkai, Lietuvos universitetų mokslininkai, tyrėjai, patyrę ryšių su visuomene ekspertai ir verslininkai iš Lietuvos ir užsienio, didelių įmonių vadovai. Jie visi turi darbo Lietuvoje ir užsienio šalyse patirties:

Adrija Čepaitė. Lietuvos nacionalinio dramos teatro aktorė, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos docentė, viena kvalifikuočiausių sceninės kalbos, iškalbos ir kalbinės raiškos mokytojų.

Aistė Jakimavičiūtė Bikauskė. Ženklodaros agentūros IMAGINE kūrybos vadovė, edukologė, konferencijų apie vizualinę kultūrą organizatorė. Atsakinga už prekių ženklų kūrimą, domisi kūrybiškumo tyrimais, tikslingu kūrybinio proceso organizavimu ir valdymu.

Andrius Baranauskas. UAB Tele2 Korporatyvinės komunikacijos Baltijos šalims vadovas, daugelį metų vadovavęs Tele2 ryšiams su visuomene. Patirties bagaže – ir darbas su farmacijos, finansų, maisto pramonės įmonėmis.

Daina Žemaitytė. Profesionali žurnalistė, sukaupusi 25 m. žurnalistinės ir žiniasklaidos vadybos darbo patirties, 15 m. iš jų – žurnalų leidybos versle. Buvusi žurnalo „Žmonės“ vyriausioji redaktorė. Šiuo metu – BALTO leidybos namų vadovė.

Daiva Lialytė.Komunikacijos srityje dirba nuo 1998 metų. Šiuo metu vadovauja ryšių su visuomene bendrovei “Integrity PR” ir yra jos valdybos narė, Ryšių su visuomene agentūrų asociacijos Tarybos narė, Vilniaus universiteto lektorė.

Evaldas Tamariūnas. Ilgametis radijo ir televizijos žurnalistas, fotografas. Aktualijų laidų vedėjas „Žinių radijuje“, buvęs automobilininkų laidos „Keliai, mašinos, žmonės“ autorius. Šiuo metu – RsV specialistas Automobilių kelių direkcijoje.

Gabrielė Burbienė. Žurnalų „Žmonės“ ir „Laimė“ marketingo vadovė; Tarptautinio kūrybiškumo festivalio Kanų liūtai atstovė Lietuvoje. Buv. 15min.lt marketingo vadovė.

Gediminas Cibulskis. Idėjų ir istorijų žmogus, reklamos kūrybininkas, interaktyvios pasakos-programėlės „Sliekas Bevardis“ kūrėjas. Buvęs interneto dienraščio 15min.lt žurnalistas.

Goda Januškevičiūtė. Ryšių su žiniasklaida ekspertė, turinti daugiau kaip 15 m. vadovaujamo darbo patirties ryšių su visuomene srityje – buv. Vilnius City Opera komunikacijos strategė ir SBA koncerno ryšių su visuomene skyriaus vadovė.

Indrė Baltušė. Ženklodaros agentūros IMAGINE ir darbdavio įvaizdžio kūrimo agentūros PEOPLE įkūrėja ir bendrasavininkė. Sukaupusi 14 metų patirtį strateguojant prekės ženklų ir organizacijų identitetą bei konsultuojant rinkodaros komunikaciją. Taip pat yra buvusi partnere kitose integruotos komunikacijos agentūrose.

Indrė Makaraitytė. Žurnalistikos ir šiuolaikinės žiniasklaidos studijų programos vadovė, LRT Tiriamosios žurnalistikos skyriaus vyr. redaktorė, politikos aktualijų apžvalgininkė, buv. INFO TV aktualijų laidos „Dienos komentaras“, TV3 laidos „Savaitės komentarai“ autorė ir vedėja.

Jonathan Howard. Ilgametis strategijos planuotojas reklamos agentūrose „Saatchi & Saatchi“ ir „BBDO“ Londone, kūrybiškumo mokytojas. Yra dirbęs su visais didžiausiais agentūrų tinklais, įskaitant „McCann-Erickson“, „Y&R“, „Fallon“ ir kt.

Kęstutis Gečas. Komunikacijos ir žiniasklaidos versle dirba jau 27 metus, įkūrė ne vieną ryšių su visuomene agentūrą. Karjerą pradėjo kaip žurnalistas. Šiuo metu – „INK agency“ vyr. partneris, „bigNow“ verslo partneris, „Dansu Dansu“ tinklaraščio bendraautorius.

Nerijus Maliukevičius. Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto docentas, propagandos ekspertas. Jo moksliniai interesai yra žiniasklaida ir politiniai konfliktai, informacinis karas bei Rusijos studijos.

Rasa Lukaitytė Vnarauskienė. DELFI.lt vyriausioji redaktorė ir ilgametė DELFI Verslas skilties redaktorė, sukaupusi daugiau kaip 10 m. žurnalistinio ir vadovaujamo darbo patirties žiniasklaidos sektoriuje.

Rimvydas Valatka. Žurnalistas, redaktorius, politikos apžvalgininkas. Per savo karjerą vadovavo įtakingoms šalies žiniasklaidos priemonių redakcijoms – lrytas.lt, 15min.lt, „Veidas“. INFO TV autorinės laidos autorius. Lietuvos Nepriklausomybės akto signataras.

Rosita Kajackaitė. Konversijų optimizavimo specialistė, konversijų analitikė, dirbanti su JAV ir Lietuvos rinkomis. Taip pat ji yra patyrusi rinkodaros psichologijos praktikė.

Rūta Latinytė. Publicistė ir ryšių su visuomene ekspertė, įkūrusi įmonių vidinės kultūros ir komunikacijos konsultantų grupę „Anderrrs“. Prieš tai buvusi UAB „Šviesa“ („Alma littera“ įmonių grupė) viešųjų ryšių vadove, „Bitė Lietuva“ atstove ryšiams su visuomene, Kauno technologijos universiteto komunikacijos skyriaus vadove, dirbusi su įvairiomis RsV agentūromis.

Šarūnas Mažeika. Fotožurnalistas, profesionalus fotografas, DELFI TV ir FOTO skyrių vadovas.

Tomas Nemūra. Skaitmeninės rinkodaros agentūros „Choco Agency“ įkūrėjas ir vadovas; specializuojasi turinio socialinėms medijoms ir web kūrime. Buv. rebrandingo agentūros „Chocolate“ vadovas.

Vaida Pilibaitytė. Patyrusi LRT radijo žurnalistė, apdovanojimų pelniusių laidų autorė. Specializuojasi aplinkosaugos ir mokslo žurnalistikos srityje, turi tarptautinės žurnalistikos bei aplinkotyros mokslų, politikos ir vadybos magistro laipsnius. Nuo 2017 m. daugiausia dėmesio skiria radijo dokumentikos žanrui.

Viktorija Urbonaitė. Kūrybinio rašymo meistrė ir mentorė. Kūrybos namų „Kregždynas“ įkūrėja ir kūrybos vadovė. Mokymų apie kūrybiškumą, rašymą bei storytelling’ą autorė. Popiežiaus vizito Lietuvoje komunikacijos turinio vadovė.

Vykintas Pugačiauskas. Ilgametis LRT Naujienų tarnybos užsienio naujienų redaktorius, žurnalistas. 2011 – 2014 m. dirbo diplomatu nuolatinėje Lietuvos atstovybėje ES Briuselyje.

Deimantas Jastramskis. Vilniaus universiteto docentas, žiniasklaidos tyrėjas, buvęs Lietuvos žurnalistikos centro vadovas

Asta Bajorienė. Advokatė, beveik dešimt metų besispecializuojanti žiniasklaidos teisės ir asmens duomenų apsaugos srityse, atstovaujanti žiniasklaidos įmones, žurnalistus visų rūšių ir instancijų teismuose, neteisminėse ginčų sprendimo institucijose. Prieš tai daugiau kaip dešimt metų dirbusi valstybės tarnyboje vadovaujančiose pareigose, vadovavusi ir dalyvavusi tarptautiniuose bei nacionaliniuose projektuose.

Paulius Čelkis. Advokatas, teisės mokslų daktaras, teisiniais klausimais konsultuojantis žiniasklaidos įmones, žiniasklaidos teisę dėstantis universitete. Prieš tai ilgą laiką dirbęs valstybės tarnyboje vadovaujančiose pareigose, dėstęs įvairiuose šalies universitetuose teisės teoriją.

Paulius Paulaitis. DELFI Plius redaktorius. Patyręs laisvai samdomas autorius, turintis ženklią patirtį žiniasklaidoje.

Ričardas Baltaduonis. LRT Interneto departamento vadovas, turintis ilgametę vadovavimo patirtį interneto portalams.

Daiva Žeimytė-Bilienė. Televizijos laidų vedėja, aktualijų žurnalistė (Lrytas TV, DELFI TV, LNK).

Laima Abromaitytė. „Žinių radijo“ generalinė direktorė ir vyr. redaktorė, turinti daugiau nei 20 metų patirties, dirbant radijuje, iš jų 18 metų – vadovaujančiose pareigose. Savo karjerą žiniasklaidoje pradėjo nuo studijų Lietuvos žurnalistikos centre

Lavija Šurnaitė. TV ir Radijo laidų vedėja ir knygų autorė. Itin populiarias temas atrandanti žiniasklaidos profesionalė, turinti ilgametę tiesioginio eterio patirtį.

Rūta Juknevičiūtė. LRT.lt tyrimų skyriaus žurnalistė, turinti nemažą darbo televizijoje ir spaudoje patirtį

Haroldas Mackevičius. Lietuvos humoristas, scenaristas, TV laidų prodiuseris. Vienas iš laidos „Dviračio šou“ kūrėjų.

Mindaugas Aušra. LRT.lt tyrimų skyriaus žurnalistas, 10 metų dirbantis žiniasklaidoje, rengia ir veda radijo laidą „PIN kodas“.

Jurgita Čeponytė. LRT.lt tyrimų skyriaus žurnalistė, anskčiau dirbusi „Laisvės TV“ rengia ir veda radijo laidą „PIN kodas“

Linas Migonis. „Mcann“ agentūros kūrybininkas, tekstų rengėjas

Valdas Lopeta. „Lidl Lietuvos“ korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamento vadovas. Daugiau nei 16 metų patirtis komunikacijoje.

Jolita Kochanskė. Integruotos komunikacijos agentūros INK agency vadovė, sukaupusi daugiau nei 12 metų viešųjų ryšių projektų, integruotų komunikacijos kampanijų, tarptautinių komunikacijos projektų, krizių valdymo patirties. Tarp konsultuotų klientų – Huawei, Barclays, Alma littera, Thermo Fisher Scientific Baltics.

Daivaras Ulinskas. Tarptautinės medija planavimo agentūros CARAT projektų direktorius, medija planavimo specialistas, dėstantis šį dalyką Vilniaus universitete.

Štai kiek ši „perykla“ Lietuvai „priperėjo“ laisvų ir nepriklausomų propagandistų, kurie skleidžia Vytauto Landsbergio „evangeliją“ pagal Džordžą Sorošą.

Egidijus Paulauskas