Berlyno „demokratijos“ pamokos Minskui: vandens patranka - „nepatogumas žmonėms“

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: https://lebionka.blogspot.com/... 2020-11-19 20:52:00, skaitė 917, komentavo 12

Berlyno „demokratijos“ pamokos Minskui: vandens patranka - „nepatogumas žmonėms“

Vakar Berlyno policijos viršininkė Barbara Slowik davė „demokratijos“ pamokas paskutiniam Europos diktatoriui Lukašenkai. 15000 demonstrantų, kaip rašo Berliner Zeitung, kurie „susirinko prie Brandenburgo vartų“, teko išvaikyti su vandens patrankomis. Šie demonstrantai, reikia pažymėti, net neketino versti savo „demokratinės“ diktatorės Angelos Merkel. Visai ne. Jie net neketino pasodinti vietoj jos kokią Lietuvoje, ar kur kitur, gyvenančią „namų šeimininkę“, bet susirinko todėl, kad jiems nusibodo nesibaigiantis karantinas, antikonstituciniai jų laisvių suvaržymai, kuriuos įteisins naujas „kovos su infekcija“ įstatymas, daugelio lyginamas su „Nepaprastųjų įgaliojimų suteikimo įstatymu“, kuris 1933 metai perdavė ypatingus įgaliojimus vyriausybei, vadovaujamai Adolfo Hitlerio.

Kaip rašo Berliner Zeitung, cituodamas policijos atstovės spaudai Anja Dierschke žodžius, „mes kelis kartus kvietėme žmones apleisti aikštę, nes susirinkimas buvo atšauktas. Po to kai kurie dalyviai, ypač su vaikais, paliko aikštę, tvirtas branduolys nepakluso, mes nukreipėme vandens patrankas į žmones. Mes norėjome, kad tai būtų nepatogumas žmonėms, bet tiesioginio kontakto nebūtų.“

Dierschke, matomai peršvietusi protestuojančiųjų smegenis savo supergalingu tomografu, nes kaip kitaip tai galima padaryti, demonstrantų kontingentą įvertino taip: „40 procentų buvo koronos neigėjai ir vakcinacijos priešininkai. Apie 10 procentų buvo žmonės, pasirengę prievartai, iš kraštutinės dešinės spektro“.

Maudynių rezultatai

Kiek vėlų rudenį policijos išmaudytų žmonių susirgs „koronavirusu“ dar nėra aiškų. Žinoma tik, kad 365 demonstrantai buvo suimi, nukentėjo 10 policininkų. Demonstrantai dar buvo „drausminami“ pipirų dujomis ir policijos šunimis.

O tuo metu Bundestage

Der Tagesspiegel rašo, kad valdančiųjų partijų atstovai trečiadienį Bundestage pasisakė už „gynimo nuo infekcijų“ įstatymo pataisas, opozicija „debatų metu sukritikavo įstatymo klaidas“.

Pažymima, kad „įstatymo projektas sulaukė daug kritikos, nes buvo skubotai sukurtas“. Federalinis sveikatos apsaugos ministras Jens Spahn (KDS) kalbos metu AfD frakcija išskleidė savo plakatus, vaizduojančius perbrauktą Vokietijos Konstituciją. Prezidentas Volfgangas Šoible pareikalavo AfD pašalinti plakatus (KDS), nes jie parlamente draudžiami.

Ministras, po pauzės dėl AfD protesto, gynė įstatymo projektą. Jo žodžiais pandemija dar neįveikta ir pažymėjo, kad „nebus privaloma vakcinuotis“.

Dėl pandeminių apribojimų buvo bandoma dalį deputatų išprašyti iš salės, tačiau Bundestago prezidentas Šoible pasiūlė deputatams persėsti į vietas tribūnose.

„Esant būtinybei, jūs galite dalyvauti plenariniame posėdyje stovėdami“, - pasakė Šoible.

AfD frakcijos lyderis Aleksandras Gauland pasakė: „Federacinės Respublikos istorijoje tai stambiausias pagrindinių teisių suvaržymas.“ Gauland pažymėjo, kad piliečių nepasitikėjimas „matomas gatvėse ir protestuose prie Bundestago. Šie žmonės gina savo pagrindines teises.“

AfD deputatas Jan Korte pažymėjo, kad „šitas įstatymas veda link diktatūros“.

Įstatymo autoriais pasiūlė išplėsti Sveikatos ministerijos įgaliojimus dėl apribojimų COVID-19 pandemijos metu. Vokietijos Bundestago prezidentas Volfgangas Šoible pranešė, kad už „Apsaugos nuo infekcijos“ įstatymą balsavo 415 deputatų, prieš – 236, aštuoni susilaikė.

Nuorodos: