Žemaitija privalo žinoti „savus“ kovotojus

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/zema... 2020-11-17 20:27:00, skaitė 523, komentavo 1

Žemaitija privalo žinoti „savus“ kovotojus

Žemaitiją neseniai sudrebino planuojamų didelių NATO karinių poligonų steigimas. Informacija politiniu lygmeniu nuo visuomenės slepiama nebuvo, bet plačiai viešinama taip pat ne. Likus vos kelioms dienoms iki pastabų ir prieštaravimų pateikimo, į kovą pakilo žemaičiai „kovotojai“.

Kaip ir visada, „tikros“ kovos prasideda nuo feisbuko, kai jame sukuriama grupė, kurioje vienijami bendraminčiai. Bet būna ir taip, kad „vienytojai“ jas sukuria ne tam, kad vienytų kovotojus, o juos skaldytų. Taip nutiko ir šį kartą. Įsteigus feisbuke puslapį skambiu pavadinimu „Žemaitija prieš karinį poligoną“, jame pasipylė rusofobinės tirados ir visuomenės gąsdinimai, neva jais kažkas naudojasi savo naudai:

Po šia publikacija atsirado susidomėjusių ir prašančių patikslinti, kas tai per organizacijos ir asmenys, bet po kurio laiko komentarai (11 komentarų) buvo pašalinti.

Teko pasidomėti, kas stovi už šio „žemaitiško“ judėjimo, kuris reiškia savo mintis visos Žemaitijos vardu. Sužinojome, kad už viso to stovi aktyvūs Akmenės rajono gyventojai – Diana ir Marijus Lopaičiai, kurie ir administruoja šį tinklalapį. Jie įsteigė iniciatyvinę grupę, kurioje taip pat aktyviai reiškiasi ir Plungės aktyvus veikėjas, „Žemaitijos keliais“ vadovas Kazimieras Žemaitis Kerpauskas.

Kazimierui Žemaičiui Kerpauskui teko nusiųsti keletą klausimų ir paklausti, ką jų suburta iniciatyvinė grupė turi omenyje rašant tokius pranešimus.

Pasirodo, kad tarp šių organizacijų yra ir naujienų portalas „Ekspertai.eu“, kuriame buvo paskelbtas reportažas apie planuojamus karinius poligonus. Reportažas buvo draugiškas Žemaitijai ir ginantis žmonių teises.

Pabandžius paklausti dar kartą, kokie asmenys yra minimi pranešime, atsakymo negavome. Kazimieras Žemaitis Kerpauskas davė Dianos Lopaitienės telefono numerį ir sakė, kad į visus klausimus atsakys ji. Kazimieras Žemaitis Kerpauskas nusimetė nuo savęs atsakomybę, pajautęs, kad šis eilinis „pavarymas“ ant savų šį kartą nepraslys ir „dėjo į krūmus“.

O dabar pažiūrėkime, kas tie Diana ir Marijus Lopaičiai

Diana Lopaitienė yra aktyvi žydų kultūros puosėlėtoja Akmenės rajone, o jos vyras Marijus yra politikas, kuris 2019 metais su Liberalų sąjūdžiu dalyvavo Akmenės tarybos rinkimuose. 2020 metais Seimo rinkimuose jis bandė laimę su Laisvės partija. Būtent Diana ir Marijus siuntinėja žiniasklaidai pranešimus ir savo el. pašto:

Kaune gimęs veikėjas savo socialinio tinklo profilyje nesidrovi ir viešai demonstruoja Baltarusijos perversmą, užsidėdamas balta-raudona-balta vėliavą ant savo profilio nuotraukos, dar papildydamas ją laisvės partijos logotipu.

Gąsdinantys prorusiškais asmenimis, patys kuo puikiausiai dirbo Rusijai

„Lopaičių šeima 2004 m. išvyko gyventi į Rygą. Gydytojas Marijus dirbo tarptautinėje kompanijoje, kuri atliko naujai sukurtų vaistų klinikinius tyrimus. Vėliau pradėjo dirbti vienos didžiausių vaistų gamybos kompanijų pasaulyje „Novartis“ Baltijos šalių biure medicinos direktoriumi, po to kurį laiką dirbo šios kompanijos medicininės veiklos vadovu Centrinei bei Rytų Europai ir Rusijai“, rašoma laikraštyje „Ūkininko patarėjas“.

Žemaitija privalo žinoti „savus“ kovotojus

Štai tiek pradžiai apie rusofobiją Žemaitijos vardu skleidžiančius veikėjus, kurie dedasi didžiais kovotojais. Iš tikro, galimai Diana ir Marijus Lopaičiai naudojasi Žemaitijos vardu ir kovoja tik dėl savo asmeninių interesų, nes atsirandantys poligonai paliestų juos asmeniškai.

Turbūt taip ir nesužinosime Žemaitijos vardu apkalbamų paslaptingų organizacijų ir prorusiškų, radikalių asmenų, kurie veikia savo naudai ir dar prieš mūsų valstybę.

Vaidas Žemaitis Lekstutis (galimai vienas iš neįvardintų valstybės priešų).