Didžiam Baltarusijos perversmo rėmėjų pykčiui aš vėl rašau apie įvykius toje šalyje

Autorius: Marius Jonaitis Šaltinis: https://www.facebook.com/mariu... 2020-08-16 14:47:00, skaitė 2489, komentavo 13

Didžiam Baltarusijos perversmo rėmėjų pykčiui aš vėl rašau apie įvykius toje šalyje

Situacija Baltarusijoje vėl pakito. Saugumo tarnyboms puikiai susidorojus su agresyviausiais riaušininkais protestai tapo taikūs. Nieko stebėtino, jog ir policija nejudina tų taikių protestuotojų ir viskas vyksta taikiai.

Čia, jog prisimintume kokie taikūs buvo tie protestuotojai su barikadomis, akmenukais ir lazdelėmis:

https://www.youtube.com/watch?v=oJRDIQIQ1iE

Kova persikėlė į kitą lygmenį, bet apie tai kiek vėliau.

Verta pažymėti, jog Batka gan greitai paleidžia riaušininkus iš kalėjimų ir tik už pasižadėjimą nedalyvauti tokio pobūdžio protestuose. Nei baudų nei teistumų jie negaus, nors pagal galiojančius įstatymus tą galimą būtų padaryti. Neįtikėtinai baisus tironas.

O čia priminimas kaip gyvenimas klostėsi 2009 metų sausio 16 dienos protestų dalyviams. Jiems buvo priteista apmokėti žąlą ir žmonės buvo įvaryti į skolas - https://www.15min.lt/…/riausiu-atpirkimo-ozys-moletiskio-va…

Baltarusijos vidaus reikalų ministras Juras Karajevas ketvirtadienį pareiškė prisiimantis atsakomybę ir atsiprašantis tų asmenų kurie nekaltai nukentėjo vykus susidūrimams tarp saugumo pajėgų ir riaušininkų. Tokių, be abejo, buvo. Taip visada pasitaiko kai smalsuoliai atsiranda ten kur vyksta tiesioginiai susirėmimai. Tokiu momentu niekas nesiaiškina kas tu toks ir už ką. Tokia Baltarusijos VRM ministro reakcija yra gan brandi.

Beje, o Lietuvoje buvo atsiprašyta nekaltai nukentėjusių po 2009 metų sausio 16 dienos mitingo išvaikymo? Gal kas prisimena?

Baltarusijoje „opozicija“ grįžo prie senų gerų „taikiųjų spalvotųjų revoliucijų“ metodų. Jų, jau velionis G. Sharp'as, suformavo net 198. Čia galite su jais susipažinti ir jeigu atidžiai sekate kas vyksta dabar Baltarusijoje tai matysite, jog visi veiksmai paimti būtent iš čia (anglų kalba) - https://www.aeinstein.org/…/198-methods-of-nonviolent-acti…/

Štai puikus vieno iš metodo panaudojimas:

https://www.youtube.com/watch?v=68y2SPBAuiw

Vyksta protestai,jie kol,kas taikūs. Pranešama apie streikus gamyklose, tiesa skaičiai labai prieštaringi. Tarkim prieš tris dienas buvo informuojama apie BelAZ vykstantį streiką, bet jame protestavo tik 150 iš 11 000 dirbančiųjų.

Be abejo, skaičiai gali visada keistis, tačiau Batka jau veda derybas su darbo kolektyvais.

Na o sekmadienį (08-16) 12 valandą Minske planuojamas Lukašenkos palaikymo mitingas. Nežinau ar tai protingas žingsnis (tuo labiau, jog pasiruošimo laikas trumpas), bet jis bus daromas. Įdomu ką pamatysime.

Turiu ir labai blogų žinių. Lietuvos „genialieji strategai“ taip prisistrategavo, jog į Lietuvą atbėgusi, save prezidente laikanti, Cichanouskaja ir jos štabas pradėjo formuoti koordinavimo tarybą valdžios perdavimui.

Ką tai reiškia? Tai reiškia, jog šalia Baltarusijos esanti jos kaimynė Lietuva priglaudė asmenis kurie formuoja alternatyvią vyriausybę su tikslu nuversti esamą.

Nieko nuostabaus, jog Batka jau perkelinėja kariuomenę iš Vitebsko į Gardiną ir stiprina karines pajėgas ties sienomis su Lietuvą ir Lenkiją. Na ir paskambinęs Putinui užsitikrino jo paramą jeigu vyks karinis konfliktas. Rusijos-Baltarusijos pasienyje fiksuojamas karinių dalinių būvimas:

https://www.facebook.com/…/vb.89872351691…/341762223656121/…

Pagalvokime kaip tai atrodo iš šono. Įvyko rinkimai, kokie jie nebūtų, bet jie vyko suverenioje šalyje ir tai yra tik tos šalies piliečių reikalas. Tačiau kažko sujudo aplinkinės šalys, kaip visada su Lietuvėlę priešakyje. Ypatingai patyrusią perversmų eksportuotoją.

Kitos šalies parlamentarai ir valdžios žmonės grubiai kišasi į suverenios valstybės vidaus politiką. Siūlosi iš jos vadovo perimti situacijos suvaldymą. Puošiasi neegzistuojančios Baltarusijos liaudies Respublikos vėliavos nuotraukomis savo socialiniuose tinkluose. Provyriausybiniai propagandistai rengia akcijas kurios tęsis iki Baltarusijos pasienio. Grąsina sankcijomis ir negana to priglaudžia ir rodo pačią aukščiausią pagarbą asmenims kurie apsišaukia save rinkimų nugalėtojais ( nors tas nėra aišku) ir jie formuoja alternatyvios vyriausybės struktūras.

Tai akivaizdi provokacija ir puolimas prieš suverenią kaimyninę šalį. Jeigu Lietuvoje dar yra sveiko proto politikų bei šiaip pilietiškų žmonių tai jie šaukte šaukti turėtų su raginimu nutraukti šias provokacijas. O Ta Cihanouskaja deportuoti iš šalies (belekur) per 24 valandas su visu jos štabeliu. Ji gali čia būti tik tuo atveju jeigu nevykdytų politinės veiklos.

Dabartinė saviveikla pridarys problemų tiek mums tiek ir baltarusiams.

Ir tie protestuojantys baltarusiais, kurių dauguma, neabejoju, turi padorių ketinimų, tačiau būdami įsiaudrinę ir politiškai neraštingi kai tik supras, jog buvo tik gudrių manipuliuotojų įrankiai ilgai spaudysis. Tikėtina, jog ir į mūsų veidus.

Ir mes būsime to verti.

---

Nuotrauka satyrinė. Paimta iš 2012 metų konteksto kai ES grąsino Baltarusijai sankcijomis ir tuometinis Vokietijos užsienio reikalų ministras (homoseksualus) Guido Westerwelle įvardino A. Lukašenką kaip „paskutinį Europos diktatorių“. Į tai Lukašenka atsakė - „Geriau būti diktatoriumi negu gėjumi“.

“Whoever was shouting about dictatorship there ... when I heard that, I thought: it’s better to be a dictator than gay.”

https://www.reuters.com/…/belaruss-lukashenko-better-a-dict…

P.S: Rytoj bus palyginimai kaip riaušės malšinamos Baltarusijoje ir kitose „demokratinėse“ valstybėse. Bus konkursas, kurių bananai demokratiškesni!