Amnesty Internatonal amnestuoja prostituciją?

Autorius: Sarmatas.lt Šaltinis: http://www.sarmatas.lt/08/amne... 2015-08-18 14:34:17, skaitė 3311, komentavo 0

Amnesty Internatonal amnestuoja prostituciją?

Po paėjusio nuo rugpjūčio 7 iki 11 dienos tarptautinio suvažiavimo Dubline ir dviejų metų įtemptų ginčų, "Amnesty International" antradienį nubalsavo palaikydama bausmės už prostituciją panaikinimą. Tai liečia ne tik pačias užsiimančias prostitucija moteris, tačiau ir jų klientus bei sutenerius. Tikras skandalas.

Bendrai paėmus, tas taip vadinamas „civilizuotas“ vakarų pasaulis plėšosi teisės klausimu: teisės laisvai disponuoti savo nuosavu kūnu. Tuo pačiu mes čia pastebime būdingą mūsų laikmečiui prieštaravimų komplektą, kurio pasekoje ginti galima visiškai tarpusavyje nesuderinamus dalykus. Pavyzdžiui, pasisakoma už kūno komercializavimą vardan teisės būti homoseksualistu, biseksualu ar transvestitu ir susijusia su tuo „teise į vaiką“ (kiaušialąsčių pardavimas, dirbtinis apvaisinimas, surogatinė motinystė ir t.t.), tačiau tuo pat metu palaikomos bausmės prostitutėms ir jų klientams.

Šį pavasarį mes visi matėme Arte eteryje, kaip Claude Askolovitch gynė 60-metę vokietę, kuri persodino sau embrionus ir rengėsi gimdyti ketveriukę. Visa tai vardan lygybės teisės laisvai disponuoti savo kūnu, jei jau ir pas senukus gali būti vaikai nuo jaunų merginų.

Todėl, sveikai mąstant, "Amnesty International" dauguma balsų nusprendė, jog „seks-paslaugų, tarp susitarusiu ir sutinkančių tarpusavyje suaugusių žmonių, kriminalizacija, gali patraukti paskui save sekso industrijos darbuotojų teisių pažeidimų skaičiaus didėjimą“.

Tad, Prancūzijos atstovybės organizacijos galva Catherine Godart pareiškė France Info, kad projekto tikslas padaryti sekso paslaugas „įprastu dalyku, kad galima būtų geriau ginti žmonių teises“. Jei konkrečiau, visa tai liečia tik pilnamečius žmones, kurie laisvai ir be prievartos renkasi užsiėmimą prostitucija“. Reikia išvesti prostitutes iš nelegalios situacijos, leisti joms ginti savo teises, suteikti joms juridinę apsaugą, prieigą paslaugoms ir būstui“, kaip ir visiems kitiems dirbantiesiems“.

Tuo pačiu metu, anot jos, apie bausmės atšaukimą jų klientams kalba neina (nuo birželio jiems gali grėsti bauda iki 1 500 €urų). Čia pats savaime prašosi sekantis klausimas: kas yra prostitutė be klientų? Bedarbe nuo sekso-industrijos?

Tačiau kitos asociacijos išsako ir visiškai priešingas pozicijas. "Femen" iniciatyva apie dvi dešimtis jų pasirašė peticiją "Libération" prieš „ultraliberalią ir patriarchališką "Amnesty International" juristų politiką“. Jų žodžiais tariant, čia net nekvepia „susitarimu apie seksualinių paslaugų suteikimą tarp dviejų su tuo sutinkančių suaugusių žmonių“. Iš tiesų, tikslas tame, kad „palaikyti seksualinės vergovės išsaugojimo politiką, apdorojimo, kankinimų, barbariško elgesio, nužudymo, išprievartavimo ir kitokio prostitucijos „gėrio““.

Asociacijoje nenorima pripažinti to fakto, jog pasaulyje atsiras moterų, kurioms kur kas labiau priimtina išskleisti kojas, nei arti nuo ankstaus ryto prekybos centre ar greito maisto restorane, ir tame kur kas daugiau yra nuslėptų motyvų, nei siekio apginti moterų teises.

„Prostitucija iš savęs yra grynas vyriško dominavimo pasireiškimas, – rašo jos. – Klientas perka prekę, prostitutę, kuri tampa jam instrumentu skirtu gauti malonumą. Esant tokiems dominavimo santykiams, vyras savo rankose laiko viską: seksą ir pinigus“.

Tik štai koks reikalas, daugumoje bordelių visoje planetoje, visada vadovavo „madam“, o toje pačioje Afrikoje prostituciją 95 atvejais iš šimto organizuoja vietinės „mamytės“…

bvoltaire.fr