Ar suvilios Donaldas Trampas Vladimirą Putiną?

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/ar-s... 2020-04-19 09:29:00, skaitė 873, komentavo 7

Ar suvilios Donaldas Trampas Vladimirą Putiną?

Kinijai perimant pasaulio lyderio pozicijas, Donaldas Trampas bando suvilioti Rusiją

Donaldas Trampas kuo puikiausiai supranta, kad JAV prieš Kiniją ir Rusiją negalės pasipriešinti, todėl bando meilikautis Rusijai.

Trampas teigė, kad nepaisant sankcijų spaudimo Maskvai ir griežtų Amerikos administracijos priemonių, jo santykiai su Rusija vis dar geri.

„Niekas nebuvo toks griežtas su (Rusijos prezidentu Vladimiru) Putinu, kaipaš esu. Ir jis tai žino geriau nei bet kas. Pažvelkite į sankcijas. Pažiūrėkite, ką aš padariau su jų dujotiekiu į Europą … Bet tuo pačiu turiu ir labai gerus santykius su Putinu. Man pavyko sudaryti susitarimą su Rusija, Saudo Arabija, OPEC +, tai mums išgelbės Teksasą, Šiaurės Dakotą, Oklahomą ir kitas valstybes “, – Trumpas atsakė į žurnalisto klausimą, ar mano, kad santykiai su daugeliu šalių, įskaitant Rusiją, JAV pablogėjo.

OPEC + balandžio 12 d. susitarė sumažinti naftos gavybą 9,7 mln. barelių per dieną gegužės – birželio mėn., 7,7 mln. barelių per antrąjį metų pusmetį ir dar 5,8 mln. iki 2022 m. balandžio mėn. pabaigos.

Gruodį JAV įvedė sankcijas „Nord Stream“ projektui ir reikalavo, kad bendrovės, vadovaujančios dujotiekio tiesimui iš Rusijos į Vokietiją  Baltijos jūros dugnu, nedelsdamos nutrauktų statybas. Po šio JAV reikalavimo „Swiss Allseas“ beveik iškart paskelbė apie darbo sustabdymą.

Jūs tik pažiūrėkite, koks įdomus ėjimas. Trampas giriasi, kad iš visų galių „tratina“ Rusiją, o ši išlaiko gerus santykius ir neduoda jokių atsakomųjų veiksmų. Šiandien situacija keičiasi: tratinama yra JAV ir jos vasalai. Be pykčio, be grasinimų ir viešų pranešimų. JAV tiesiog žlunga, su savo „butaforine“ ekonomika – paremta pinigų spausdinimo mašinos pagrindu.

Ar verta Rusijai jungtis su JAV ir eiti prieš Kiniją? Žinoma, kad ne, nes istorija rodo, kad JAV yra labai nepatikimas ir žodžio nesilaikantis partneris. Visų pirmą D. Trampui yra ką veikti ir šalies viduje, kurią realiai valdo D. Sorošo rėžimas su Klintonine nusikaltėlių gauja.

O jeigu Trampas pasiūlys Putinui mainais į „meilę“ Lietuvą, arba visą Pabaltijį? Su visais vasalais, kurie daugelį metų „loja“ ant Rusijos. Hmm…

Egidijus Paulauskas