Nausėda bando prakišti „prisidirbusį“ Jauniškį antrai kadencijai į VSD vadovus

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/naus... 2020-03-30 14:23:00, skaitė 793, komentavo 4

Nausėda bando prakišti „prisidirbusį“ Jauniškį antrai kadencijai į VSD vadovus

Kol visi „serga“ koronavirusu, Nausėda bando prakišti „prisidirbusį“ Jauniškį antrai kadencijai į VSD vadovus. Kryžiuočių ordinais apdovanotą, Landsbergių mylėtą ir „prižiūrėtą“ – Darių Jauniškį bandoma palikti VSD vadovo kėdėjė.

Lietuvos Respublikos prezidentas Gitanas Nausėda pasiūlė Dariaus Jauniškio kandidatūrą į VSD vadovus:

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda teikia Seimui Dariaus Jauniškio kandidatūrą antrai kadencijai eiti Valstybės saugumo departamento (VSD) direktoriaus pareigas.

„Šiuo sudėtingu metu svarbu užtikrinti svarbiausių valstybės institucijų veiklos tęstinumą. Darius Jauniškis savo darbais įrodė, kad yra strategiškai mąstantis ir energingas vadovas. Tikiu, kad jis užtikrins, jog VSD tęstųsi reikalingos permainos, veikla būtų efektyvesnė, daugėtų atvirumo visuomenei“, – sakė šalies vadovas.

Prezidentas atkreipė dėmesį, kad D. Jauniškiui vadovaujant buvo parengta ir patvirtinta nauja VSD veiklos strategija, o kartu su Antruoju operatyvinių tarnybų departamentu – ir Žvalgybos pareigūnų etikos kodeksas. Pastaruoju metu VSD gerokai išplėtė savo veiklai reikalingą infrastruktūrą, ėmė daugiau remtis moderniais technologiniais sprendimais – skaitmenizavimu ir kibernetiniais pajėgumais. Per 5 metus nuo 44 iki 62 proc. išaugo visuomenės pasitikėjimas.

D. Jauniškis 1990–1993 m. dirbo Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo Apsaugos skyriuje, 1993–1994 m. Vadovybės apsaugos departamente, o 1995 m. pradėjo tarnybą Lietuvos kariuomenės Ypatingosios paskirties tarnyboje (YPT). 1997–2006 m. D. Jauniškis buvo YPT vado pavaduotojas, 2006–2008 m. – YPT vadas. 2008 m. jis buvo paskirtas Lietuvos kariuomenės Specialiųjų operacijų pajėgų vadu, 2015 m. pradėjo eiti VSD direktoriaus pareigas.

Kandidatas į VSD vadovus yra baigęs ekonomikos ir strategines studijas. D. Jauniškis dalyvavo tarptautinėse misijose Afganistane 2002, 2004 ir 2007 m., o 2010 m. jam suteiktas pulkininko laipsnis.

Tarp D. Jauniškio gautų apdovanojimų – Vyčio Kryžiaus ordino Komandoro kryžius, Vyčio Kryžiaus ordino Karininko kryžius, Vyčio Kryžiaus ordino Riterio kryžius, Sausio 13-osios medalis, Krašto apsaugos sistemos (KAS) medalis „Už nuopelnus“, Lietuvos kariuomenės kūrėjų savanorių medalis, Lietuvos kariuomenės medalis „Už nuopelnus“, Lietuvos kariuomenės medalis „Už pasižymėjimą“, KAS medalis „Už tarptautines operacijas“, JAV kariuomenės medalis ir Norvegijos krašto apsaugos sistemos medalis.

O tai kur tyrimas, kodėl Gitanas Nausėda taip skuba? Negi Lietuva darosi nedemokratine valstybe? Tikėkimės, kad šioje vietoje demokratiją pademonstruos LR Seimas.

Egidijus Paulauskas