Kinija imasi lyderės vaidmens padedant kitoms šalims įveikti koronavirusą

Autorius: Marius Jonaitis Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/kini... 2020-03-15 12:13:00, skaitė 924, komentavo 1

Kinija imasi lyderės vaidmens padedant kitoms šalims įveikti koronavirusą

Įdomus pastebėjimas – Kinija imasi lyderės vaidmens padedant kitoms šalims įveikti koronavirusą

Į Italiją atvyko kinų medikai, kurie jau įveikė viruso plitimą savoje šalyje ir dabar dirbs Italijoje. Su savimi jie atsivežė 2 milijonus kaukių, 10 tūkstančių apsauginių kostiumų ir 10 tūkstančių plaučių ventiliatorių.

Priminsiu, jog neseniai Italija karštligiškai ieškojo, kur pirkti 5000 plaučių ventiliatorių. Ir štai – atvyko kinai ir tiesiog padovanojo. Ne Europos Sąjunga ir kitos Europos valstybės, kurios uždarinėja sienas ir rūpinasi tik „savo šiknomis“.

Ne strateginis partneris – JAV, kuris atsiribojo nuo Europos ir dar ją apkaltino nesuvaldžius situacijos, bet Kinijos Liaudies Respublika. Kinija taip pat siunčia materialinę pagalbą ir į Japoniją, Iraką, Pietų Korėją bei kitas valstybes.

Šiuo metu Kinijos gamyklos gamina po 5 milijonus kaukių į dieną. Apie šiuos kinų veiksmus nėra informacijos jokioje Lietuvos žiniasklaidoje.

Priminimas: 2020.02.27 Reikšdamas solidarumą su Kinijos žmonėmis, medicinos srities darbuotojais ir tiesiogiai su koronavirusu kovojančiais specialistais, ministrų kabinetas posėdyje pritarė humanitarinės pagalbos – 100 tūkst. eurų – skyrimui su šia epidemija kovojančiai Kinijos Liaudies Respublikai.

Socialiniuose tinkluose šis Sauliaus Skvernelio gestas daugelio lietuvaičių buvo išjuoktas…

Marius Jonaitis