Laisva marionetė

Autorius: Paulius Radvanskis Šaltinis: http://radvanskis.lt/mintys/la... 2015-06-21 00:50:59, skaitė 3471, komentavo 0

Laisva marionetė

Mes esame laisvi, todėl, kad gyvename demokratiškoje valstybėje, galime rinktis tarp Švyturio ir Utenos, tarp Malboro ir Kent, tarp Tv3 ir LNK. Tačiau atėjus metui kai valdžia (mafijos statytiniai) liepia eiti kariauti, žodis demokratija tampa visiškai beprasmiu. Keista ar ne? Mums sako, kad esame laisvi, tačiau jeigu norime būti laisvi ir toliau, privalome tarnauti kariuomenei. Pagalvokite ar Lietuvos namų šeimininkė nori kariauti su tarkim Rusijos namų šeimininke. O gal Petras nori kariauti su Michailu?

Kariauja ne paprasti žmonės. Kariauja gaujos ir mafija,  tačiau netiesiogiai. Jie priverčia į karą įsitraukti kvailius, kurie atiduoda savo sielą ir kūną mafijai. Ir kaip gi jie taip lengvai įtraukia kvailelius kariauti? Kaip taip įmanoma, kad kvaileliai nors ir matydami karių lavonus vistiek veržiasi į kariuomenę. Ogi paprastai, kvaileliams pasakys, kad jie kovoja už savo šalį, už laisvę, už vyriškumą ir t.t. Šis reiškinys vadinamas – manipuliacija.

Tai yra meno šaka. Menas valdyti žmonių protus. Ir turbūt kiekvienas žinote Leonardo Da Vinci paveikslą ”Mona Liza”. Tai šedevras. Ir lygiai taip pat kaip Da Vinci nutapė šį paveikslą, manipuliatoriai tapo savo paveikslus. Tačiau tuos šedevrus mato nedaugelis ir jeigu jūs esate tas, kuris tų šedevrų nemato, reiškia jūs patys ir esate tas šedevras. Esate valdomas protas. Laisvoji marionetė. Tik tie protai, kurie supranta manipuliacijos meną yra laisvi protai. Laisvi žmonės. Visi kiti – avių banda…

Savo aplinkoje turiu žmonių, labai artimų žmonių, kurie mano, kad jie gyvena demokratiškoje valstybėje ir dėl to jie esą visiškai laisvi, nepriklausomi. Aš galiu jiems išvardinti dešimtis faktų, kad jie yra valdomi kitų žmonių, tačiau jų atsakymas visuomet bus paprastas: aš esu laisvas, todėl, kad per TV sako, kad Lietuva yra laisva.

Tačiau taip nėra. Mes visi esame avių banda. Nesvarbu, kad keli šimtai žmonių supranta kas yra manipuliacija. Nesvarbu, kad jie žino kas sako tiesą, o kas meluoja. Visiškai neturi prasmės jeigu aš suprantu kaip veikia manipuliatoriai. Valstybę sudaro joje gyvenantys piliečiai. Piliečių visuma sudaro valstybę. Reiškia kol didesnė dalis piliečių nematys manipuliatorių Mona Lizų, tol būsime ne valstybė, o tvartas pilnas gyvulių.

Ar tvarte gali būti tvarkinga ir gražu? Ar tvarte skirtinga kalba kalbantys gyvuliai gali susikalbėti vieni su kitais? Štai kas yra didžiausias priešas mums. Ir tik tuomet kai mes išlaisvinsime savo protus iš manipuliatoriaus rankų, išvalysime mėšlą ir pradėsime kalbėti viena lietuvių kalba – tapsime tikra valstybė, tapsime namais iš kurių sunku išvažiuoti ir visuomet gera sugrįžti. Per 25 metus nesugebėjome sukurti darnios šeimos ir jaukių namų tik todėl, kad patys sau užsirišome virvutes ant rankų, kojų, liežuvio, ausų, akies vokų ir leidome tomis virvutėmis valdyti mus.

Geriausias pavyzdys yra televizorius. Tai geriausias būdas manipuliuoti banda. Ten rodomi Beatos virtuvė, kelionės, kakadu, 24 valandos, žinios ir žinoma reklama. Per kulinarines laidas jums rodys kokius prieskonius ir kokias kulinarines knygas pirkti. Per kelionių laidas galėsi pakeliauti po visą pasaulį, tačiau ištikrųjų jūs gulėsite ant sofos ir sakysite, kad mėgstate keliauti. Kakadu jums parodys pagrindines Lietuvos aktualijas: Pikul implantų dydį, naują krepšininko automobilį. 24 valandos supažindins jus su Lietuvos inteligentais. Reklama pakvies išgerti Švyturio ekstra ir atsipalaiduoti po sunkios darbo dienos.

Tačiau šie jūsų proto manipuliatoriai nublanksta prieš Lietuviškas žinias. Čia jūs kiekvieną dieną būsite atakuojami Lietuvos kriminalais, Rusijos agresija, teroro aktais, tačiau jums niekada nerodys kas blogai vakaruose, niekuomet nerodys protestų prieš valdžią, o jei rodys, tai sukurs tokią istoriją, kaip, kad ”Rusiją mylintys žmonės išėjo į gatves parodyti nepasitenkinimą NATO ir ES”. Jeigu rodys protestą prieš skalūnų dujas, tai visuomet paminės, kad šie žmonės dirba Kremliui.

Televizorius yra toks prietaisas, kuris tik rodo ir kalba, tačiau niekada nesiklauso. Žiūrėdami televizorių ir matydami kažkokį žmogų kalbantį apie kažką, jūs tikėsite kiekvienu jo žodžiu, jei jis kalbės visuomenėje populiaria tema. Kadangi televizorius yra tik atvaizduoklis, realiai jūs su televizoriumi bendrauti negalite. Jūs neužduodate klausimų televizoriui, neklausiate kodėl yra taip, dėl ko šitaip.

Kuo dažniau ir ilgiau žiūrite, tuo labiau atjungiate savo protą ir atiduodate jį manipuliatoriams. Jums rodys tai ką turite matyti ir girdėti, o jūs jam prieštarauti negalėsite. Taigi, pagalvokite, jeigu išjungsite televizorių, ką prarasite? Alkoholio, cigarečių ir vaistų reklamą, pyktį kitai valstybei, norą kariauti, pirkti nereikalingus daiktus. O ką gausite? Laisvę galvoti, laisvę kelti klausimus dėl ko pasaulyje karas ir kas yra mūsų priešas.

O priešas yra ne Seimas ir ne Prezidentė. Priešas yra mūsų protas manipuliatorių rankose. Išlaisvinkime jį. Laisvė protui!